-

Hladno Pivo odsviralo svoj soundtrack za 25 godina života

Tamni oblaci i povremeni pljuskovi pokušavali su pokvariti subotnji Dan radosti koji je Hladno Pivo priredilo u čast svojih prvih 25 godina postojanja.

No ipak, ni mogućnost lošeg vremena nije spriječila rijeku ljudi da se po Schlosserovim stubama popne na Šalatu i uživa u dva i pol sata vrhunske glazbe.

Kao što je i najavljeno, točno u 20:45, uz prve taktove „Šamara“, jedan po jedan član Piva izlazio je na binu i show je mogao početi. Pozdravili su nas s „Dobro Veče“ pa podsjetili što „Kaže Stari“.
Kao što i priliči jednom koncertnom presjeku karijere, počastili su nas starijim i novijim hitovima, kao i onima koji su rijetko izvođeni, poput „Madefakersa“ i „Lifta“.Atmosfera je od prve note na gitari bila uzavrela i poprilično divlja, uz neizostavne šutke koje se na prostoru Šalate i ne čine tako pogubne.

Prvi vrhunac večeri bio je poprilično iznenađujuć jer se desio za vrijeme novije pjesme „Pravo Ja“ koju je publika očito iznimno zavoljela. Od tog trena činilo se da Hladno Pivo još više ubrzava tempo i jačinu, ako je to uopće bilo moguće. Sve pjesme, uključujući i one ljubavne i laganije zbog kojih su Hladno Pivo dugo bili na crnim listama „pravih“ punkera izvedene su brzo, žestoko i gromoglasno, uz neizostavnu glasovnu pomoć publike. Velike uspješnice večeri bile su još i „Samo za taj osjećaj“, „Sountrack za život“, „Pjevajte nešto ljubavno“, ali i „Jednim osmjehom“ i „Superman“ koji je publika u više navrata tražila da odsviraju.

Pauze između pjesama jednostavno nisu postojale, a Miletova duhovita obraćanja publici bila su zapravo uvod u sljedeću pjesmu ili njihovo viđenje iste. Najgromoglasniji pljesak i potporu dobio je na uvodu u „Ezoteriju“ gdje se nimalo suptilno obrušio na trenutno stanje u državi i različite pokušaje ukidanja sloboda.

Bend je regularni dio koncerta završio skladbama sa svojeg najvalitetnijeg albuma „Knjiga žalbe“, pa su tako zaredali „Supermana“, „Planetu“ (koja je uz „Sountrack za život “ imala najimpresivniji light show večeri) i „Pitala si me“ te se nakratko povukli sa stagea.

Prvi bis otvorili su najnovijom pjesmom „Na ovim prostorima“, pa uzvratili najstarijom „Für Immer Punk“, dok su na drugom bisu izveli jednu od najomiljenijih himni publike – „Ne volim te“, a cijelu večer zatvorili jednim dobrim i žestokim „Rigolettom“.

Sve u svemu, Hladno Pivo je napravilo jedan vanserijski koncert i podsjetilo sve zašto su već 25 godina na vrhu i malotko ih može s njega skinuti. Ovim koncertom pokazali su da unatoč tome što više nisu klinci bez brige i pameti koji žive od danas do sutra, u njima još uvijek gori velika količina tog mladenačkog žara, a kako se čini, tako će do daljnjega i ostati.

Bend nastavlja slavlje sutradan kao direktna predgrupa bendu Green Day koji nastupa u sklopu Calling festivala u Beogradu.

Set-lista:
1. Šamar
2. Dobro vec
3. Kaže stari
4. Studentska
5. Nema vise…
6. Biološki sat
7. Pijan
8. Šank
9. Sreća
10. Evo mene na ručku
11. Maderfakersi
12. Može
13. Trening za umiranje
14. 101
15. Lift
16. Pravo ja
17. Frizerska pjesma
18. Ima da te lajkam
19. Čekaonica
20. Fotoaparat
21. Samo za taj osjecaj
22. Konobar
23. Zimmer Frei
24. Debeli
25. Kirbaj i kotlovona
26. Jednim osmjehom
27. Soundtrack
28. Par pitanja
29. Carstvo pasea
30. Pjevajte nešto ljubavno
31. Superman
32. Planeta
33. Pitala si me
bis I
34. Na ovim prostorima
35. Fur immer punk
36. Ezoterija
bis II
37. Ne volim te
38. Nije sve tako sivo
39. Rigoletto