-

Helloween & Gamma Ray u Beogradu 17.11.2007.

helloween6

U subotu 17.11. Beograd je ugostio Heavy Metal legende, bendove Helloween i Gamma Ray. Koncert najavljen u 21.00, poceo skoro pola sata ranije, doduse, poceli bi oni i pre svirku, ali su, kako je Kai posle koncerta nama rekao, imali problema sa gitarama, odn. nisu mogli da ih podese kako treba…

Na scenu prvi izlazi Gamma Ray, koji je otkidao svojim nastupom, stvarno! Jedna zamerka je bio ZVUK! Kai se skoro uopste nije cuo na mestu gde sam ja stajao!

Gamma Ray je poceo sa Heaven Can Wait, nastavili su sa New World Order , nakon toga je pocelo ludilo sa Land Of The Free, a onda se Kai malo zezao i najavio novi album Land Of The Free II pa su krenuli sa pesmama Into The Storm i Real World. Nakon toga se vracaju na album Majestic i pesmi Fight. Posle ove pesme su svirali stari „hit“ Ride The Sky, pa Rebellion In Dream Land i The Silence, pa su nastavili ovu extra atmosferu sa Heavy Metal Universe. Za kraj su svirali Valey Of The Kings i Send Me A Sign.

Onda malo duza pauza, ponovo zbog problema sa gitarama…Cuje se tonska proba bubnja, koji je gruvao nenormalno jako, kao da je ozvucenje pojacano za Helloween…
I onda, intro sa novog albuma, i na scenu izlazi Helloween!

Njihovom svirkom nisam bash preterano zadovoljan! Svirali su sve same hitove, ali ne znam da li zbog loseg ozvucenja, ili zbog necheg drugog, meni se cinilo, kao da su skroz rastimani na pojedinim pesmama! Ali nebitno, atmosfera je bila super!

Odusevili su me kad su prvi put izasli na bis, i odsvirali kompilaciju od 4-5 hita (Eagle fly free, Perfect gentleman, If i could fly.. ).

Posle toga, odlaze sa bine, ali publika, znajuci za planirani program, i dalje navija HELLOWEEN, HELLOWEEN…

I onda na scenu izlaze clanovi i Helloweena i Gamma Ray-ja i sviraju I want out i Future World.
Sve u svemu bila su to kvalitetno provedena 3 ipo sata!!