-

Harizmatičan rođendan Azila 5 u „Božidarcu“

Azil 5
Foto: arhiva

Novosadska grupa Azil 5 u subotu je proslavila 10 godina postojanja u beogradskom klubu „Božidarac“.

Koncert je počeo već oko 20 i 15, kada su na binu izašli momci iz benda Enormna Blajsna. Vidi se da su već stekli vernu publiku, jer je od samog početka svirke klub bio poprilično ispunjen. Već od prve pesme „Koitus“ videlo se da se sjajno provode i zabavljaju na bini, a tu energiju preneli su i na publiku. Skoro svi članovi benda se nisu libili da svaki čas dobacuju nešto i komentarišu, neretko i u glas, što je bilo poprilično simpatično. Ređale su se pesme poput „Udah“, „Blajsnica“, a kada je na red došla i „Ona i Mi“ na bini im se pridružila i mlada Hristina Vuković koja je zajedno sa sjajnim vokalom Stefanom Zdravkovićem otpevala pesmu za koju su snimili i spot. Nastavili su u istom ritmu, a sjajna atmosfera bila je na pesmi „Džungla“. Na bini im se pridružio još jedan vokal, pa su na red došle i „Svaki dan“, „sanjaTI“ i „Sami“, kojom su završili sjajan nastup posle nešto više od sat vremena svirke.

Azil 5_02Malo posle pola deset eto i Azila 5, na malo iznenađenje, većina pristunih je očekivala da će oni poslednji nastupiti. Krenuli su moćno i emotivno već sa prvim pesmama „Krovovi dubina“, „Želim te“, „Haljine“. Vokal Sava Nikić poseduje popriličnu snagu i harizmu u glasu i ne može da se ne uporedi sa preminulim pevačem EKV-a Milanom Mladenovićem. Nastavili su sa „JMBG“, „3 puta V“, a kada je na red došla „Intimna“ bukvalno su svi u publici zaplesali, prava mala žurka je bila. Ređale su se „Ancora“, „Heart Fiesta“, „Barem na čas“, „Prevara“, „Ne i Ti“, a publika, mahom sačinjena od prelepih devojaka, svaku pesmu je ispratila uz pevanje i đuskanje. Sava se nekoliko puta zahvalio Enormnoj Blajsni za divno druženje u Novom Sadu i Beogradu, a u jednom trenutku pred kraj koncerta je dao i mikrofon Pavlu Gavriloviću iz pomenutog benda, koji je baš živahan tokom celog koncerta, i pozdravio ga sa „moj brat“.

Polako su privodili nastup kraju pesmama „Zima“ i „Indijanac“, a takođe se i izvinili što su malo pijani, jer im je ovo takođe i poslednji koncert u narednom periodu, pošto idu na porodiljsko i prave malu pauzu. Odsvirali su i „Sestro strasti“ na veliko oduševljenje prisutnih, u jednom trenutku je bio i bubanj solo, a svoj nastup pun pomešanih emocija i muzičkih žanrova završili su pesmom „Nema čoveka“.

Čast da završi ovo lepo i opuštajuće veče u „Božidarcu“ pripala je sjajnom fanki rok sastavu Quarterbuzz.