-

NaslovnaReportažeGuano Apes u Beogradu: Prosidba, striptiz i "Lords of the Boards"

Guano Apes u Beogradu: Prosidba, striptiz i „Lords of the Boards“

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Guano ApesNemačka grupa Guano Apes prvi put je gostovala u Srbiji. Veče je pored same svirke obeležio fan koji je zaprosio pevačicu Sandru Nasić i muški striptiz.

Arena je ovom prilikom bila prilagođena za manji kapacitet, sa binom okrenutom prema severnoj tribini. Dok su se mesta polako popunjavala, publiku je za Nemce zagrevao domaći sastav Rare. Na iznenađenje prisutnih, bend je svirao isključivo nove, neobjavljene pesme, sa izuzetkom od „Roll your own“.

Posle 30minutnog razigravanja uz Rare, nakon kraće pauze usledile su zvezde večeri Guano Apes. Iako je novi spot ukazivao da je Sandra Nasić počela da menja stil oblačenja, umesto štikli i suknje, zanosna pevačica je ipak ostala dosledna svom metal stajlingu, ne računajući svetlucavi prsluk.

Koncert su otvorili povratničkim singlom „Oh, what a night“, ali je već sledeća bila njihov hit „You can’t stop me“. Pevačica, koja je poreklom iz Hrvatske, na domaćem jeziku uputila je zahvalnicu publici. „Quietly“ je bila još jedna pesme prepoznatljiva publici, pa je refren pevan horski.

Gitarista Haning Rumenap obratio se prisutnima i rekao da im je ovo prvi koncert u Srbiji, a tek drugi na novoj turneji (prvi koncert je bio prethodne večeri u Sofiji). „U Sofiji je bilo dobro, izgleda da će večeras biti još bolje“, prokomentarisao je gitarista. Usledila je nova pesma „Sundey lover“ nakon koje se Sandra otarasila blještavog prsluka. „Ovo je jedna od prvih pesama koje smo snimili. Morate nam pomoći oko nje“, reči su kojima je Sandra pozvala ljude da zapevaju „Sing that song“. Nakon „No speech“ i „When the ships arrive“ došla je na red jedna od njihovih najpoznatijih balada, „Pretty in scarlet“.

Jedna od anegdota koje će publika poneti sa sobom iz Arene je kada je jedan fan iz prvih redova prosio Sandru. Uspeo je da joj privuče pažnju, pa mu je ona rekla da ponudi cenu, pa će se udati za njega. Da ponuda nije toliko naivna, hrabri fan je pokazao poklonivši joj prsten. Pevačica je uzvratila duhovito: „Mora da te vidim bez majice, pa ću odlučiti“, ali mu je i naznačila da skidanje sačuva za pesmu „Underwear“. No, pre toga, bubnjar Denis Pošvata najavio je pesmu za Japan. „Vrištite 8.000 milja za ljude u Japanu“, uzviknuo je, insuirajući da naredna pesma sada ima utoliko veći značaj zbog nedavnog cunamija i zemljotresa u Zemlji izlazećeg sunca. Svima je bilo jasno da sledi njihova najpozatija obrada, „Big in Japan“. Na red je došla i numera „Underwear“, sa novog albuma, tokom koje je pevačica zahtevala od muškaraca u Areni da skinu majice i bace ih njoj. Pomenuta pesma pretopila se u „She’s a killer“, a onda se horski pevao hit „Open your eyes“.

To je bilo vreme za kratku pauzu, takozvani bis, sa koga su se vratili svi osim pevačice kako bi demonstrirali svoju virtuoznost jednim progresiv rok instrumentalom. Za kraj je ostavljena čuvena „Loards of the boards“ koju Sandra nije imala potrebe da peva jer je publika odlično bila pripremljena.

Generalno, moglo se očekivati malo više ljudi, a možda i malo više „dobrih vibracija“ obenda. Polovina izvedenih pesama bila je nepoznata publici jer je album „Bel air“ tek ugledao svetlost dana, pa je tokom tih segmenata publika delovala poprilično melanholično, a da imaju dovoljno energije za koncert pokazivali su tokom hit numera. No, Guano Apes nije trebalo propustiti, jer je pitanje da li će biti reprize. Fotografije sa koncerta možete pogledati u našoj GALERIJI.

Spisak sviranih pesama:

Oh What a Night
You Can’t Stop Me
Quietly
Sunday Lover
Sing That Song
No Speech
When the Ships Arrive
Pretty in Scarlet
This Time
Fanman
Big in Japan
Underwear
She’s a Killer
Open Your Eyes

bis
Instrumental
All I Wanna Do
Loards of the Boards