-

NaslovnaReportažeGrimaze, Citizen Erased i Suffering's The Price u Nišu (foto-izveštaj)

Grimaze, Citizen Erased i Suffering’s The Price u Nišu (foto-izveštaj)

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Grimaze 1
Grimaze, foto: Ivana Božić

Dva sjajna benda iz Bugarske Grimaze i Citizen Erased, nastupili su u nedelju 24. aprila u niškom klubu Black Stage uz lokalnu podršku Suffering’s The Price. 

Nakon Skoplja i Kruševca, bugarski post hardcore/emocore sastav Citizen Erased i metal sa groove, progressive i death elementima – Grimaze posetili su, u okviru svoje evropske turneje i Niš. Nedelja uveče i uporna kiša nisu demotivisali ljude da dođu u klub Black Stage i pruže podršku bendovima.

Citizen Erased
Citizen Erased

Led su probili Citizen Erased koji na ovoj turneji promovišu svoj debi album “No Golden Begs”. Energija kojom ovi momci osvajaju bukvalno na prvi rif retko koga će ostaviti ravnodušnim.

Citizen Erased 1
Citizen Erased

Spontanost i ljubav prema muzici osećaju se u svakoj njihovoj pesmi, a da nije bilo kablova, verovatno bi u jednom trenutku i poleteli sa sve gitarama.

Grimaze 3
Grimaze

Za razliku od svojih saputnika, Grimaze u okviru ove turneje predstavljaju pesme sa svoja dva singla i jednog EPja, kao i materijal koji će se naći na njihovom albumu prvencu.

Grimaze 1a
Grimaze

Pregršt pozitivne energije ono je što karakteriše ovu fantastičnu četvorku čiju jednu četvrtinu čini devojka koja, iako krhke građe, ni malo ne zaostaje za svojim kolegama u stvaranju atmosfere.

Suffering's the Price
Suffering’s The Price

Domaće snage, bend Suffering’s The Price, zaokružio je ovu priču masivnih rifova, brutalne energije i moćnih vokala.

Suffering's the Price
Suffering’s Th e Price

Pored osveženja u postavi, Suffering’s The Price uspeli su i da animiraju publiku da napravi mini circle pit. Iako je bila nedelja, publika je ispoštovala sve bendove i ostala je do kraja koncerta.

publika 1