-

NaslovnaIzdvajamoGood ol' Bastards i School Bus napravili sjajnu žurku u Nišu

Good ol’ Bastards i School Bus napravili sjajnu žurku u Nišu

Good ol’ Bastards, foto: Vukašin Stanojević

Knjaževački bendovi Good ol’ Bastards i School Bus nastupili su sinoć u niškom klubu Black Stage. Koncert je počeo kasnije nego što je najavljeno, ali je za to vreme pristigla još veća armija fanova ovih bendova, i vrlo brzo popunila klub.

Good ol’ Bastards

Good ol’ Bastards je otvorio koncert svojom numerom „Hangers“ sa novog albuma Fits nice koji je izdat krajem 2016. godine za izdavačku kuću Take it or leave it records. Good ol Bastards čini trojica sjajnih muzičara, koji se usput savršeno uklapaju u ono što stvaraju zajedno na sceni. Vladimir Stefanović(gitara), Ivan Bogdanović(vokal, bas) i Slaviša Jelenković(bubanj, vokal) su, pored toga što su vrsni muzičari, veoma opušteni na sceni i svojom energijom i muzikom teraju publiku da skače, pleše i peva. Bend je na promo turneji svog prvog zvaničnog izdanja, pa je niška publika imala priliku da čuje materijal sa tog ostvarenja, između ostalih i numere „Head-Load“, „Mexico“ i „Whiskey Eyes“, čiji spot je bio najava za novi album. Bend je takođe odsvirao i par numera koje su planirane za sledeći album, i par numera („Running Away“ za koju je snimljen i spot) sa EPa …So many levels. Sjajna kombinacija zvukova i stilova ovaj bend ne može da svrsta u jedan žanr, ali su evidentne primese alternativnog i stoner roka. Momci toliko prirodno i dobro rade svoj posao ,da publika prati svaki njihov pokret na bini, a najveseliji deo, ispred bine i u centralnom delu kluba, skače i đuska od samog početka pa do kraja nastupa. Bend je najavio izlazak novog spota, za numeru „Five Quarters“, kao i planove za sledeći album. Nastup su završili fenomenalnom obradom numere „Gardenia“ ,američkog stoner benda Kyuss.

School Bus

Nakon kraće pauze na scenu izlazi knjaževački punk sastav School Bus. Svoj nastup otvaraju numerom „School Bus“, sa novog albuma Gledanje u Sunce koji je snimljen 2016. godine u niškom PsychoTherapy studiju. Bend iza sebe već ima jedno izdanje, a trenutno je na promo turneji novog albuma. Karakterističan pank zvuk, satirični i oštroumni tekstovi i talasi energije koji se prenose kroz publiku obeležili su nastup knjaževačke četvorke. Bend je, pored pesama sa novog albuma, među kojima su se našle „Bez Veze“ i „Parole“, koje su prve dobile spotove, odsvirao i numere sa starog albuma, kao i sjajne obrade pesama novosadskog pank rok benda Atheist Rap. Atmosfera je čitavo veče bila sjajna, a i ovi momci su, pored umeća za instrumentima, pokazali koliko se dobro snalaze na bini, pred publikom, koja je prosto upijala pozitivne vibracije koje su se širile klubom. Pank četvorka svoj nastup završava obradom numere „Ora je pravi način da“ Atheist Rap-a.

Publici, pa ni bendovima koji su nastupili ove večeri na „Crnoj Bini“, dobre zabave očito nije falilo. Još uvek sjajno raspoložena posle svirke, grupa ljudi nastavila je afterparti druženje sve do ranih jutarnjih časova.