-

Good Ol’ Bastards i Naxatras u Feedbacku: Savršeno stoner veče

foto arhiva

Knjaževački stoner rock bend Good Ol’ Bastards i gosti iz Grčke, Naxatras, nastupili su sinoć u prepunom niškom klubu Feedback.

Koncert je počeo sa malim zakašnjenjem, a na binu su prvi izašli Bastardsi. Već prvim tonovima razmrdali su publiku, koja je u roku od pola sata napunila prostor. Prvi redovi bili su najveseliji, skakalo se i igralo. Good Ol’ Bastards poznati su niškoj publici po kvalitetnom stoner zvuku, pravoj južnjačkoj energiji i virtuoznosti na svim instrumentima. Zagrejali su i publiku i atmosferu svojom energijom i brzim i ritmičnim numerama, pa pauze od igranja i skakanja gotovo da nije bilo. Svaku numeru pratile su ovacije i aplauzi, dok su najglasniji povici iz publike krenuli na početku izvođenja numere „Whiskey Eyes“, sa debi albuma „Fits Nice“. Nakon više od sat vremena dobre svirke, bend se povlači sa scene uz aplauze publike.

Gosti iz Grčke, Naxatras preuzima binu i kreće u istom tempu, numerom „Sun Is Burning“. U Feedbacku je već gužva koja ne prestaje da raste, ljudi naviru sa svih strana. Naxatras nas svojim nastupom vozi emocionalnim rolerkosterom, naizmenično dižući i spuštajući brzim i sporijim numerama. Fanovi benda znaju da se njihovi nastupi baziraju više na instrumentalima, a manje na pevanju, iako frontmen, pored odličnog baratanja basom, ima i savršenu boju glasa za muziku koju rade. Publika je bila vidno dobro raspoložena, pozdravljala je bend aplauzima i povicima nakon svake numere, a najveće oduševljenje izazvao je početak numere „Waves“, sa njihovog debi albuma „Naxatras“ iz 2015. godine.

Usledilo je premijerno izvođenje numere „Land Of Infinite Time“, sa novog albuma u pripremi. Nekoliko numera kasnije, ovaj stoner spektakl polako se privodi kraju, pa se posle „The Great Attractor“, Naxatras na kratko povlači sa scene. Povici iz publike pozivaju bend na bis, koji se vraća uz gromoglasan aplauz i stavlja tačku na svoj nastup maestralnim izvođenjem još dve numere, „All The Stars Collide“ i „Into A Single Ray“.

Pozitivna energija punila je klub čitavo veče, a publika je uživala u nastupima, bez obzira na veliku gužvu i otežano kretanje kroz klub. Oba benda pokazala su neverovatno muzičko umeće, dok su majstori za gitarama svojim solažama oduzimali dah. Melodija i talasi dobre energije učinili su ovo veče fenomenalnim. Nakon silaska sa bine, Grci su se kratko družili sa publikom, koja je, prezadovoljna nastupom, polako napuštala klub.