-

Goatmare & The HellSpades i „grobnica“ subotnje večeri

Goatmare & The Hellspades
foto: Jovana Milovanović – Skullchezz

Kraj oktobra meseca gotovo svake godine donese spektar različitih dešavanja od koijh svakako Halloween bude centralni događaj. Da ove godine to bude još bolje postarao se bend Goatmare & The HellSpades uz podršku sastava Sanitarium i održali pakleni nastup u subotu u klubu Elektropionir.

Horor veče u Cetinjskoj 15 započeo je gostujući bend Sanitarium. Ova lokalna grupa osnovana je 2016. godine i bavi se autorskim radom. Iako su relativno mladi imaju brojne nastupe i nagrade, među kojima se ističu Bunt rock festival, Zaječarska gitarijada, Rokerijada itd. Kako je svirka počela na vreme, u početku nije bilo velike gužve, ali to nije omelo ovaj energični kolektiv da napravi atmosferu kao da je pred njima pun stadion.

To se takođe i osetilo u publici, jer od samog početka pa do kraja šutke su bile neizostavan segment. Na repertoaru su se našle pesme „Ja hocu više“, „Vraćam se dole“ koja je zapravo obrada Bjesova, „Režim“, „Žuta zver“, „Revolt“. Ono što takođe ostavlja utisak je svakako i scenski nastup obzirom da na binu izlaze kostimirani sa svojim alter-ego likovima. Može se reći da su odlično odradili svoj deo zadatka i zagrejali publiku. Pred kraj izvođenja vokal Žile, zahvalio se u ime benda na ukazanoj prilici da otvore svirku za „veterane“ psychobilly žanra, Goatmare & The HellSpadesa.

Do ovog trenutka Elektropionir bio je poprilično pun i svi su nestrpljivo čekali da čuju svoje omlijene hitove. Na samom početku bend je predstavio svoju novu pevačicu, zahvalio se bivšoj članici Vanji i poželeo joj puno uspeha u predstojećoj karijeri. Dobro zagrejana ekipa u Cetinjskoj nastavila je u istom ritmu, šutke su se ređale, neke su čak i nosili na rukama, a bilo je i izlaženja na binu. Može se reći da se publika Goatmare oseća jako opušteno, kao kod svoje kuće, što samo pravi još bolju atmosferu. Svakako ni domaćini nisu razočarali, orile su se dobro poznate numere „Moja si“, „Ti noćas umireš“, „Sadista i kanibal“, „Crna limuzina“, „40 dana“.

Nemoguće je bilo ostati imun na punk energiju koju emitiuju sa bine, kao i na same melodične refrene koji jednostavno teraju na horsko pevanje. Zanimljivo je bilo zapaziti da je publika bilo raznovrsna, od pulena do starijih fanova što je svakako najlepši kompliment za ovaj sastav. Iako je bilo manjih tehničkih problema vezanih za ozvučenje, sve je to palo u zaborav, kada se svede konačan utisak, a to je „tri sata kvalitetnog programa“, prepunog energije, melodičnog punk zvuka i „mrtvih“ fanova od konstantnog skakanja.