-

Glenn Hughes – 09.05.2007. – Dimitrovgrad

arhiva9.maja 2007. godine, u Dimitrovgradu se dogodio istorijski dogadjaj…basista koji je svoju karijeru izvrsnog muzicara poceo u Deep Purple-u, a nastavio u Black Sabbath-u, da bi kasnije izgradio zavidnu solo karijeru, je otvorio muzicku dvoranu Glenn Hughes u ovom pogranicnom gradu.

Proslava ovog dogadjaja je pocela u ranim popodnevnim satima pod imenom Peace Fest. Svirali su najpre tribut bendovi (sa ponekom autorskom pesmom) Tranex 010, Loud Fact, Bad Memory i A-Priori.

U 18:30 na scenu su po prvi put posle dosta godina izasli nasi prijatelji sajta, cuvena Karizma i jednom odlicnom svirkom su uspeli da privuku paznju solidnog broja ljudi koji se u tom trenutku nalazio na stadionu.

Sledeci na binu su izasli jos jedni povratnici na muzickoj sceni – Niska grupa, Mama Rock. Cuveni Ciga i Piton ponovo zajedno na sceni su pokazali da su jendi od najboljih Niskih gitarista.

Nastup gore spomenute grupe je bio poslednji na pomocnoj bini, a onda se otvorio Main Stage na kome su prvi nastupili miljenici mladje domace publike, bugarska grupa – BTR. Svirali su 2-3 autorske stvari, a onda su se cule poznate pesme grupa Bon jovi, Kiss, Metallica…

Oko 21h na scenu je izasao cuveni i dugo ocekivani Glenn Hughes sa pratecim bendom. Glenn nije krio odusevljenje sto je gostuje u ovom gradu i sto ima tu cast da se po njemu nazove muzicka dvorana. 50% repertora su cinile pesme iz perioda kada je svirao u Deep Purple-u poput Mistreated, This Time Around, Burn… a druga polovina je bila kolekcija bluziranih rock pesama sa njegovih solo albuma. Pre odlaska na bis, Glenn se publici zahvalio na divnoj veceri, zahvalio se gradonacelnicima DImitrovgrada i Kavarne sto su ga pozvali da gostuje i rekao je da se vidimo sledece godine…

Konacno nije bilo onog vestackog bisa, vec je publika iz sveg glasa vikala „We want more“ nakon cega je usledila pesma Soul Mouver sa istoimenog albuma i onda poslednja pesma za ovo nezaboravno vece, jedna od najboljih iz perioda sa Deep Purple-om – BURN.