-

NaslovnaReportažeGlasno, psihodelično veče u Nišu uz Sonic Jesus

Glasno, psihodelično veče u Nišu uz Sonic Jesus

Sonic jesus
Foto: Marija Veljković

Gosti iz Italije, tačnije iz Doganela di Ninfe, Sonic Jesus sinoć su po prvi put svirali u Nišu. Iako pred malobrojnom publikom, koja je brojala jedva pedesetak ljudi, Italijani su u oko sat vremena predstavili svoj debi album.

Sonic jesusSonic Jesus su projekat, kako sami kažu muzičko umetnički, čiji su kreatori Ticijano Veronese, zadužen za kompletnu muziku, i Marko Baldasari, koji je autor svih tekstova. Pored njih dvojice, lajv bend čine i Simone Ruso, Đuzepe Gurati i Fabio Percibali. U ovom sastavu oni su nam sinoć odsvirali pesme sa svog debi albuma “Neither Virtue Nor Anger“ koji su izdali pre desetak dana za čuveni Fuzz Club Records, kao i sa EP-ja “Sonic Jesus“.

Sa malim kašnjenjem u odnosu na najavljeno vreme, Italijani su započeli svoju svirku pred, neki bi rekli polupraznim, ali pre će biti polupunim Feedbackom. Od samog početka krenuli su glasno i do kraja svirke nisu stali. Glasne gitare, prepune efekata, čvrste bas linije, bubanj karakterističan za post punk, i atmosferična klavijatura, kao i vokal koji nikako nije u prvom planu, su neke od karakteristika benda.

Sonic jesusU muzici Sonic Jesusa se čuju uticaji bendova The Black Angels, sa kojim su čak izdali i split singl krajem prošle godine, kao i Brian Jonestown Massacre, Spaceman 3 itd. Kroz pesme “Reich“, “It’s Time To Hear“ ili pak “Monkey On My Back“ pokazali su nam sav svoj potencijal, koji definitivno leži u lajv nastupima. Zid buke, gitarski fidbekovi, igranje sa teraminom, ne mogu toliko dobro da se predstave na studijskom snimku, ta buka jedino može da se oseti na pravi način kada se stoji ispred bine.

Kritika još jednom za nišku publiku, jer nije ispratila jako dobar bend, pogotovu ako se uzme u obzir da nam retko dolaze bendovi iz inostranstva. Već danas Sonic Jesus nastavljaju svoju turneju koncertom u Zaječaru, a u sredu su u Beogradu, te ako čitate ovaj izveštaj obavezno i posetite koncert.

Sonic jesus