-

NaslovnaIzdvajamoGile & Magic Bush zablistali u Domu omladine Beograda

Gile & Magic Bush zablistali u Domu omladine Beograda

Gile i Magic Bush Dom omladine Beograd
Gile & Magic Bush; foto: Nemanja Đorđević

Srđan Gojković Gile sinoć je u Domu omladine Beograda sa bendom Magic Bush imao dugoočekivani koncert pod nazivom “Retko svirane pesme”.

Već u 21 čas i nekoliko minuta na binu je izašao kantautor Nikola Nešković sa Izneverenim očekivanjima, koji je prvo pozdravio publiku i zahvalio Giletu što “na izuzetan način doprinosi balkanskoj rokenrol sceni dugi niz godina”. Usledio je niz autorskih pesama, šarmantno otpevanih i odsviranih, dovoljno da zagreju nadolazeću publiku. “U cvijetu kaktusa”, “Dušo” i “Okean” samo su neke stvari iz repertoara koji je prisutne pripremio za nastup zvezda večeri.

Gile i Magic Bush Dom omladine BeogradDo 22 časa, prostor sale Amerikana popunila je raznovrsna publika – roditelji sa decom držali su se po strani, mladi parovi bili su orni za đuskanje, dok su stariji rokenrol fanovi ispijali pivo i smejali se uživajući u retkim trenucima kada imaju mogućnost da čuju muziku njihove mladosti.

Ubrzo nakon što su Izneverena očekivanja (koja nisu izneverila) završila nastup, na scenu su ušetali momci iz Magic busha, šmekerski odeveni u crne košulje i pantalone te belim kravatama. Na prve taktove bubnja i gitarske rifove, pojavljuje se i Gile, u beloj košulji i crnom prsluku. Prisutni su instant pokrenuti i atmosfera podignuta do ključanja, te svi đuskaju uz “Metadonsku terapiju“.

Gile i Magic Bush Dom omladine BeogradNakon odsvirane pesme, Gile se elegantno poklanja, poželi svima Dobro veče, a zatim sledi jednoipočasovno izvođenje nepravedno zapostavljenih pesmama. Tako smo imali prilike da u jednom novom aranžmanu, kojem je Magic Bush dodao i sopstvenu notu, čujemo stvari koje je Gile stvarao kako samostalno (“Pobuna“, “Više nisam tvoj“), tako i u saradnji sa Vladom Divljanom (“Odnesi me“, “Spavajmo, sanjajmo“) ili sa svojim matičnim bendom Električnim orgazmom (“Kakav je to svet“, “Više nikad kao nekad“).

Poseban deo Giletovog stvaralaštva svakako je muzika koju je pravio za filmove. Tako su poštovaoci ovoga puta bili u prilici da se prisete pesama kao što je “Mjau mjau“, “Hodam sad kao zombi” i čuvenih “Svečanih belih košulja. Momci su nas takođe zdušno vratili u period kada je snimljeno još sjajno filmsko ostvarenje – “Kako je propao rokenrol” i to pesmom “Hajde, hajde, devojko“.

Čitav nastup zaokružen je pesmom “Ne postojim“. I mada ova stvar nikako ne spada u one retko izvođene, na adekvatan način upotpunila je priču – budući da je to prva pesma koju su Gile i Magic Bush ikada zajedno zasvirali na bini.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Gile i Magic Bush Dom omladine Beograd