-

Gile & Magic Bush u Dorćol Platz-u: Retko svirane pesme koje mirišu na lepše dane

foto: Tanja Drobnjak

Sinoć je u Dorćol Platz-u, rok muzičar Srđan Gojković Gile zajedno sa bendom Magic Bush izveo jednu opako dobru svirku koju su oni specifično za ovu priliku nazvali “Retko svirane pesme“. Iako je koncert malo kasnio, atmosfera je bila na zavidnom nivou. Svi su željno iščekivali da čuju frontmena Električnog orgazma i zanimljiv sastav Magic Bush koji postoji tek 4 godine, ali to nikako ne umanjuje njihov potencijal i neosporni kvalitet.

Kako je i sam Gile najavio, obećali su da će svirati pesme iz njegove karijere koje su retko izvođene uživo, ali takođe i pesme iz kultnih filmova za koje je svojevremeno radio muziku. Pored toga, rekao je  da će odsvirati neke najdraže pesme na kojima je radio sa Vladom Divljanom, ali i pesme Električnog orgazma koje nikad do sad nisu izvođene uživo. I zamislite, sve je to ispunio.

Gile i Magic Bush su nas od starta pa do samog kraja provozali jednim rolerkosterom osećanja i nostalgije za nekadašnjom vremenom kad je muzika bila veća od života. Iako više nisu toliko mladi, njihova energija je jača i moćnija od mnogih drugih njihovih upola mlađih kolega. Gile, vispren, harizmatičan i neodoljiv kao i uvek, je pevao svim svojim telom dok je đuskao na bini zajedno sa publikom. Obasjao je čitav Dorćol Platz još na refrenu prve pesme. Ništa manje nije zaostajao ni, verovatno, najekscentričniji član Magic Bush-a, Damjan Dašić, koji je neumorno mahao svojom dugom, loknastom kosom po vazduhu dok je vatreno dominirao gitarom. Vrlo živahan, sve vreme je bio u pokretu i animirao svoje fanove koji su skakali u ritmu njegovih koraka. Njegov kolega iz benda, Marko Ćalić, je imao svoje solo deonice na gitari koje su zvučale vanvremenski. Spretni prsti su mu preletali preko žica sa takvom lakoćom, da je mnoga srca u klubu ostavio bez daha. Međutim, tu je bio i jedan mladi član benda, smešten u dubini scene, ali nikako manje vredan zbog toga, već naprotiv. Čovek zbog kojeg je ceo koncert zvučao još moćnije, Vitomir Milićević. Neumorno u ritmu pesama je krstario svojim palicama, sa takvom spretnošću, iako je tek u ranim dvadesetim godinama. Dobro poznati basista ovog sastava, Ivan Stanković, je bio u senci sa svojim cvikerima i vešto pratio svoje kolege na gitari.

Neke od pesama kojima je Gile šarmirao sve duše u Dorćol Platz-u su bile “Hodam sad kao zombi, gde su svi prisutni horski pevali stihove ovog dobro poznatog starog hita iz  filma Crni bombarder. Nakon toga, usledila je i numera iz filma Kako je propao rokenrol, a potom pesma koja je raznežila mnoge, Divljanova pesma, “Odnesi me“, u toku koje su se mnogi parovi nežno i dugo grlili u tami ovog kluba. Nakon nje je usledila i pesma “Danas nisam sasvim svoj“ sa albuma Harmonajzer, Električnog orgazma.

 

Sinoć je svakako bila noć za pamćenje i to ponajviše zbog sjajnog muzičkog repertoara,  atmosfere među ljudima, ali i zbog muzičara koji su dali svaki atom svog bića da ovo bude predivna svirka. Gile i Magic Bush su zaista bili potpuno magični.

GALERIJA FOTOGRAFIJA