fbpx

-

Naslovna Reportaže Gibonni u Osijeku uspješno započeo novu turneju

Gibonni u Osijeku uspješno započeo novu turneju

Matej Lazić Švogor

Funkcija: Dopisnik/Recezent

Sebe vidi kao: osobu koja pomoću glazbe putuje svijetovima

Moto: jer mogu

gibboni_osijek13_1
Foto: Danijel Grbić Čaruga

U sklopu turneje koju predstavlja Coca-Cola, Gibonni je sinoć u Osijeku, u Tvrđi – Kazamat održao koncert u trajanju nešto više od dva sata.

gibboni_osijek13_3Koncert je počeo nekoliko minuta prije 22h i završio nakon ponoći. Nekoliko stotina obožavatelja koji su došli na koncert mogli su svjedočiti odličnoj atmosferi i vidno raspoloženom Zlatanu Stipišiću Gibonniju.

Gibonni  se nekoliko puta tijekom početnih pjesama zaustavio samo kako bi se zahvalio publici i pozdravio ih još jednom. Osim odlične sposobnosti za komunikaciju sa publikom Gibonni je pokazao i zavidno pamćenje, naime u prvom redu su bile njemu poznate obožavateljice koje je i prije viđao na koncertima. Tako je Gibonni uzeo nekoliko trenutaka da sa pozornice popriča s njima.  Da je odlično raspoložen vidjelo se kada je od kamermana uzeo kameru kako bi sa pozornice snimao publiku. U stalnoj komunikaciji sa publikom u šali je obećao obožavateljici koja je došla iz Slovenije da će joj u publici pronaći muža.

gibboni_osijek13_4
Ivana Husar

Osim komunikacijski, koncert je bio i glazbeno savršen, u idealnom prostoru Kazamata za takvog glazbenika uz dobro ozvučenje i osvjetljenje sve je bilo savršeno uklopljeno. Publika je u glas pjevala stare i nove hitove kao što su ”Mirakul” i ”Žeđam”, iako je publika na vrhuncu bila za vrijeme pjesme ”Libar”. Prije tri godine Gibonni se za vrijeme pjesme ”Oprosti”  spustio među publiku, to je napravio i ove godine. Zamolio je publiku da klekne i s njim se polagano krene dizati za vrijeme refrena. I dok su dvorištem odjekivali stihovi ”Say, say, To each other I’m sorry” u zraku se osjetilo da su publika i Gibonni jedno. Čak je i pozvao jednu obožavateljicu iz publike da mu se pridruži na pozornici i zapleše. Gost iznenađenja bila je Ivana Husar koja je odlično otpjevala nekoliko pjesama u duetu sa Gibonnijem.

Gibonni je ovaj koncert iskoristio i da kaže svoje mišljenje o internetu. Rekao je: ”Prije je koncert bio intiman i povjerljiv  odnos mene i publike gdje smo pričali o svemu, danas sve što kažem drugi dan se objavi na internetu…”

Za kraj možemo reći da je Gibonni ako ne i više od samo ”uspješno” započeo novu turneju, odlična komunikacija sa publikom i prijateljski odnos savršeno su zaokružili koncert. Nastup je zaključio pjesmom ”Dobri Ljudi”, te je na kraju nekoliko puta naglasio stihove iste pjesme ”Ja ustajen,  nebesima zahvaljujem što sam s vama sada tu”.

 gibboni_osijek13_5

gibboni_osijek13_2