-

GAF 09 – Sting i Edin Karamazov

Onemoguceno snimanje koncerta je mozda ili ne iznenadilo medije. Mozda je i bolje tako, jer su pomocna sedista ispred bine, pored punog partera i balkona bili pokazatelj interesovanja za STING-a i EDINA. Izvodeci muziku JOHN DOWNLAND (1563-1626) STING je manje-vise pevacki pokazao svoje savrsenstvo, tek povremeno svirajuci lautu.

EDIN je definitivni briljirao vesto predstavljajuci muziku XVI veka i svoje umece na lauti. U vrlo romanticnoj atmosferi, burno pozdravljeni od publike, da se ne tumaci da li uticalo ili ne, ali EDIN i STING su bili vidno opusteni. Zlobno je reci profesionalno, ali posle nekih sat vremena muzike DZONA DAULENDA,ukljucujuci i pesme iz XVIII veka, FIELDS OF GOLD iz Sting repertoara i pesme IM MY LIFE – GEORGE HARRISON-a iz vremena THE BEATLES-a, na bis je publika docekala STING-a u izdanju koje se dalo ocekivati. Izasavsi sa gitarom, akusticnom, najavivsi da EDIN ne zna te pesme zaorilo se MESSAGE IN A BOTTLE. U sledece dve pesme EDIN se nije snasao tako da je auditorijum u CENTRU SAVA doziveo unplugged STING-a u pesmama ROXANNE i FRAGILE. Da li kritikovati takav nastup STING-a zbog EDINovog odsustva ili pozdraviti kao pozitivnu reakciju na disciplinovanu ali emotivno pocastvovanu publiku koja je sa dosta ljubavi pozdravila svog muzickog heroja, ostavlja se drugima da razmisljaju, koji se bave takvim banalnim stvarima. Koncert je, bez obzira na nekih sat i 20 minuta ostavio trag u svesti posetilaca kao dogadjaj za pamcenje, a GUITAR ART je doneo dan zaljubljenih malo ranije.

Definitivno, STING je posle nastupa u CENTRU SAVA dobio novu publiku… ljubitelji klasicne muzike koji mozda ne podrzavaju njegov nacin interpretiranja u rock-u mogu samo da se prepuste uzivanju u muzici sa albuma SONGS FROM THE LABYRINTH posle koncerta 09. februara u Beogradu u okviru GUITAR ART FESTIVALA. Za svaku pohvalu!!!