-

Fish in oil u Nišu – Sve će biti u najboljem redu jer postoji dobra muzika

Sinoć je publika u niškom klubu Feedback imala zadovoljstvo da čuje jedan od najkvalitetnijih domaćih croossover sastava Fish in Oil.

Veče je dj setom, koji žanrovski odgovara gostima, počeo i završio DJ Loptica. Nešto više od stotinak ljudi je bilo spremno za uživanje u instrumentalima, kako sa starih, tako i sa novog studijskog albuma „Sve će biti u najboljem redu“.

Nešto posle 23 časa, uigrana petorka je započela ovo muzičko putovanje pesmom sa poslednjeg albuma Lisabon. Usledila je Opšta mobilizacija, nakon koje je veče obeleženo „simboličnom“ pesmom Petak, koja bi se atmosferom sigurno mogla uklopiti u neki od Tarantinovih filmova.

Čuli smo novu verziju Zalaska sunca, kako je Dušan Petrović nazvao – Zimski zalazak sunca. Još jedna od pesma uz koju možemo „odgledati“ film, verovatno neki vestern.

Tu je i „himna svih zadimljenih prostora na svetu“, pesma Bezvazdušni prostor, zatim uzbudljiva Ivica i Marica i za kraj, verovatno najpoznatija, Manitu na bicklu.

Publika, koja je svaku od pesama i solaže pratila gromoglasnim aplauzom, bila je željna još dobre muzike, tako da je ovaj dvočasovni koncert bio na bis završen pesmama Odakle ti pravoNosorog. Nesumnjivo je da su poštovaoci muzike sinoć uživali u kvalitetnoj kombinaciji bluza, džeza, pomalo i panka, i mnogo slobodnih improvizacija ovih kvalitetnih muzičara, koji se kvalitetom mogu nositi sa mnogo poznatijim „zapadnim“ kolegama.