fbpx

-

Naslovna Reportaže "Filmovizija" Tita i Tarantule u Nišu

“Filmovizija” Tita i Tarantule u Nišu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

tito_tarantula2
Foto: Marija Veljković

Iz drugog pokušaja, američki sastav Tito & Tarantula napokon je održao koncert u Nišu. Zbog obilnih pljuskova, koncert je sa utorka prebačen na četvrtak i preseljen iz Banovine u Tvrđavu, tačnije u ograđenom delu ispred Beogradske kapije.

Dok se oko Svrljiga kiša rasturila od padanja, a grmelo i sevalo u Niškoj Banji, Niš je na sreću ovoga puta bio pošteđen, pa je veče otvorio mladi sastav The Jam Station pred skoro vedrim i zamalo zvezdanim nebom gradske Tvrđave. Izvodeći bluz, džez i rokenrol klasike napravili su pravu uvertiru u glavni program večeri.

tito_tarantula1
Lolita Larriva

Tito Lariva, poznat i mimo benda kao kompozitor muzike za mnoge filmove, uglavnom Roberta Rodrigeza (a kako i ne kada su komšije i dobri prijatelji), pojavio se sa naočarima za sunce i isporučio obećanu “grmljavinu” sa bine. Svoj set sa Tarantulama počeo je sa pesmama “Clumsy Beautiful World” i “Pretty Wasted“. Interesantno je da je dobar deo repertoara, kao što je i najavio pre nekoliko dana, bio sastavljen jednim delom od pesama nastalih sa bendom, a drugim delom od filmske muzike.

Frontmen je imao zanimljivu ličnu priču o susretu sa nemačkom prostitutkom krupne građe i muškog imena, te uz smeh kreće “My German Fraulein“. Na bogatom repertoaru tokom večeri našle su se pesme poput “Electrify Me“, “Torn To Pieces“, “Monster” i druge.

U jednom trenutku, između pesama primetilo se mešanje sa drugom muzikom iz Tvrđave. Što je kvarilo utisak publici, pa i samom Titu, koji je prokomentarisao: “Nisam znao da večeras sviramo sa još dva benda”. Upravo je ta glasna muzika iz drugih kafića bila jedna od naznaka zašto je ovo bio loš odabir prostora. Ali, to je i nedostatak Niša kome manjkaju kvalitetni prostori, a Banovina je preko leta ispunjena bogatim i svakodnevnim programom.

tito_tarantula3U onom “filmskom” delu repertoara našle su se “Don’t Throw Stones” iz Round House (Tada je basistkinja Lolita preuzela ulogu bubnjarke),Flor De Mal” iz Once Upon A Time In Mexico, “Bed of Lies” iz Die Katze, “Strange Face of Love” iz Desperado i na bisu, na samom kraju koncerta naslovna numera filma Machete. Naravno, najveće oduševljenje, inače inertne, publike u Nišu bilo je za njihov najveći hit iz From Dusk Till Dawn, zavodljiva “After Dark“. Svi su pevali, a Tito je pozvao sve kojima je to veče bio rođendan, kao i generalno lepe devojke “koje misle da liče na Selmu Hajek”, da im se pridruže na bini i izvedu “zmijski ples” iz filma. Više devojaka se odazvalo, kasnije i momaka, pa je koncert prerastao u pravi interaktivni događaj. Otišlo je do te mere da su neke deonice na gitari i basu svirali ljudi iz publike.

Sledila je iz istog filma, još jedna jako poznata, prava rokerska “Angry Cockroaches“. Nažalost, prava je šteta bila što je dobar deo publike nije čuo, jer su se počeli razilaziti nakon prethodne “After Dark”. Očigledno je bilo da nisu svi u publici bili tu da čuju dobar koncert, već jedinu pesmu benda koju poznaju.

Polako se koncert od sat i po bližio kraju, a bend je glasno pozivan i na bis za koji su čuvali neke od bržih pesama, te publiku ostavili vidno zadovoljnom koncertom i raspoloženom za dalji provod u gradu.

GALERIJA FOTOGRAFIJA