-

Fanki veče u Feedbacku sa Tanjom Jovićević

arhiva

Sinoć su u Feedbacku Rich Bitch i Tanja Jovićević sa svojim nastupom krenuli nešto posle ponoći i pružili energični fank nastup.

Fuzijom fanka i soula i pokretima šarmantnog vokala Bogdana Bogdanovića, razmrdali su ljude koji su bili prisutni, uglavnom  generacije koje su odrasle uz Tanjinu muziku. Rich Bich je pored svojih autorskih pesama odsvirao i Džejms Braunovu „I feel good“ kao najavu penjanja Tanje na binu. U svakoj numeri sastava, dominirala je bas gitara, kao što to obično biva u ovom žanru.

Najviše su dominirale numere Ekatarine Velike, ali je povremeno bilo mesta i za autorske pesme. Strane pop pesmice Tanja je čas pevala sama, a čas u duetu sa Bogdanom, vokalom Rich Bitcha, koji kada nije pevao, je bio za timpanima.

Sa svojim stajlingom, koji je bio malo poput turbo folk pevačice zbog tigraste košulje koju je nosila, jeste bila simpatična dok je pevala „Crni ples“, „Nađi me“, „Par godina za nas“, „E7-9“, „Sam“ i druge. Povremeno se gubila sa bine, ostavljajući prostor momcima kako bi oni pokazali publici svoje umeće, ali su u deset minuta svog pojedinačnog predstavljanja, pred sam kraj nastupa, pokazali sve, tako da im celo veče nije ni bilo potrebno kako bi shvatili koliko su dobri. Za sam kraj Tanja peva „Želim te“, a publika hoće još. Posle jednog bisa veče je bilo zaokruženo.

Sve u svemu, dobro fanki veče, koji očigledno prija Nišlijama. Podsetili su nas pesama Oktobra 1864 i videli kako dva moćna vokala prave atmosferu.

Foto: Vanja Keser