-

EXIT ’13: R:evolucija krenula uz hitove

chic_exit_1
Chic; Foto: Marija Veljković

Prvo veče 13. po redu Exit festivala krenulo je uz hitove koje su publici na Main „Tesla“ stage-u priredili hor Viva vox i Nile Rodgers i Chic. Pre hora Viva vox nastupili su Marčelo i Iskaz dok je veče zatvotio Dj Xilent.

Viva Vox
Viva Vox

Veče je krenulo energično nastupom Marčela i Iskaza na Main stage-u koji je bio jedini stage prve večeri festivala. Ova kombinacija repa i hardcora zagrejala je publiku koja je tokom njihovog nastupa polako počela da puni Petrovaradinsku tvrđavu.

Sledeći je na binu izašao hor Viva vox koji je uprkos kiši, koja nije stala tokom njihovog nastupa, uspeo da razdrma publiku hitovima. Na veoma unikatan način, spojem horskog pevanja i beatboxa, uspeli su da interpretiraju pesme „By the way“, „Chop suey“, „Smells like teen spirit“, a svoj nastup su zatvorili medlijem pesama Prodigy-ja, koje će posetioci Exit festivala imati priliku da vide u petak, i pesmom „Killing in the name“ benda Rage Against The Machine.

tesla_exit
Tesla Stage

Nakon završetka nastupa hora Viva vox usledila je ceremonija otvaranja festivala koja je propraćena uz spektakularan vatromet koji je označio R:evoluciju započetom. Mala pauza i već popunjen Main stage značili su samo jedno, vreme je za prvog headlinera festivala.

Nešto posle jedanaest sati na binu je izašao Nile Rodgers sa svojim sastavom Chic. Legendarni producent i gitarista, čovek koji je stvorio neke od najvećih hitova disco i funk muzike, pokrenuo je publiku koja tokom čitavog nastupa nije prestala da igra uz ritmove pesama koje je NIle napisao uglavnom za druge bendove i izvođače. „Let’s dance“, “ We are family“, „Notorious“ kao i mnoge druge prošle u Najlov šaljivi komentar da su sve pesme koje izvode njihove i da oni nisu kaver bend. Kompletan izveštaj sa nastupa Nilea Rogersa i Chica možete pročitati OVDE.

Nakon uzavrele atmosfere posle nastupa disco funk legende na binu je izašao Dj XIlent koji je dubstep ritmovima zatvorio prvo veče Exit festivala.

Večeras će posetioci Exita moći da uživaju u nastupima Kande Kodže i Nebojše, Alice Russell i rep ikone Snoop Dogga na Main stageu, zatim nastupima Ramba Amadeusa i Kirila Džajkovskog na Fusion stageu kao i nastupu čuvenog Fatboy Slima.

Chic i Viva Vox