-

EXIT ’13: Poslednje veče u znaku Nicka Cavea i Bloc Party

Bloc Party
Bloc Party; Foto: Marija Veljković

Poslednje veče ovogodišnjeg Exit festivala počelo je uz rock ‘n’ roll ritmove Velikog Prezira. Četvorka iz Vrbasa je pred nekoliko stotina ljudi napravila lepu uvertiru za nastavak večeri na main stageu.

Nick Cave & The Bad Seeds
Nick Cave & The Bad Seeds

Nakon Velikog Prezira na main stage su izašli indi velikani Bloc Party. Bend iz Londona nije privukao toliko publike koliko se očekivalo ali je koncert svakako bio jedan od najboljih na festivalu, a nakon završenog festivala bend je definitivno odneo titulu za najbolji vizuelni koncert. Na set listi su se našli neki od najvećih hitova benda „Octopus“, “Helicopter“, “Banquet“ zatim „This Modern Love“ kao i „Ratchet“. Četvorka predvođena Keleom Okerekeom i Russellom Lissackom priredila je publici, koju su pretežno činili britanci, koncert koji će im svakako ostati u sećanju.

Bloc Party je binu zatim prepustio bendu Nick Cave and The Bad Seeds. Između nastupa ova headlinera na fusion stageu je nastupio američki metal bend Prong. Trojka iz Njujorka je pred ne velikom publikom održala fenomenalan koncert. Šteta je što se nastup preklapao sa nastupima headlinera, pa se nadamo povratku amerikanaca u Srbiju.

Velikim vatrometom iznad main stagea nastup su krenuli Nick Cave and the Bad Seeds. Čuveni austalijanci su napravili spektakularan šou na glavnoj bini, tokom koga je Cave imao najbolju interakciju sa publikom od svih izvođača koji su tokom festivala nastupali na mainu. Sat i po vremena, koliko je trajao koncert, je proletelo, a kompletan izveštaj sa koncerta kao i kompletnu set listu možete pročitati OVDE.

Na fusion stageu je veče nastavljeno nastupom beogradskog benda Repetitor. Bend koji važi za jedan od najenergičnijih održao je odličan koncert za publiku koja je polako počela da pristiže sa nastupa Nick Cavea. Odsvirali su pesme sa novog albuma “Dobrodošli na okean” kao i par stvari sa debi albuma “Sve što vidim je prvi put”.

Čast da zatvore festival, barem što se tiče fusion bine, imali su legendarni Orthodox Celts. Kelti su pred punim fusion stageom u rane jutarnje časove zabavljali publiku svojim hitovima, a odsvirali su i jednu pesmu sa predstojećeg albuma koji su najavili za jesen.

GALERIJA FOTOGRAFIJA