-

EXIT ’11: Treće veče – „Cosmic girl“ za dvomilionitog postioca

Jamiroquai

EXIT festival polako se bliži kraju, a sinoć je bila neviđena gužva. Najviše iz razloga što je nastupao Jamiroqui. Festival je dobio jubilarnog posetioca, a i sama poseta je bila najveća do sad.

SANTIGOLD – Senti Vajt, odnosno Santigold, smenila je domaći Jinx na glavnoj festivalskoj bini. Pop pevačica pojavila se sa krunom na glavi i dve igračice koje su njenu muziku oslikavali plesom. Njena muzika ima, pored komercijalnog popa, premise modernog r’n’b-a, hip-hopa, daba i elektronike. Solidan broj ljudi slušao je hitove „Say A-ha“, „Unstoppable“, „LES Artistes“, „Lights Out“…

JAMIROQUAI – Velika zvezda pružila je nezaboravan šou na glavnoj bini. Hitovi „Cosmic girl“, „Deeper Underground“, „Little L“, „Feels Just Like It Should“ treštali su pred prepunom binom. Definitivno najposećeniji koncert na festivalu…OPŠIRNIJE.

TONA – Novosadski bend Tona je ljubiteljima tvrđeg zvuka zaista izašao u susret odličnom svirkom. Prava šteta je što tih ljubitelja nije bilo više od pedesetak na Explosive bini. Bend je izveo pesme sa svog debija „1000“ i uverio sve prisutne da će, ukoliko ovako nastave, sledeći put ispred bine imati veći broj fanova.

OVERFLOW – Hrvatski pank rok bend Overflow iako ima čak šest albuma do sada nije nastupao u Srbiji i malo je poznat ovdašnjoj publici. Međutim, možda baš zbog relativno niskih očekivanja bend ih je bez problema nadmašio. Momci su leteli po bini i stvarno napravili odličnu atmosferu svojom energičnom svirkom i dobrom komunikacijom sa publikom koja je zadovoljno skakala. Što pre nas ponovo posete to bolje.

2.000.000 POSETILAC – Na koncert Jamirouquai-a došla Staša Vukadinović iz Zrenjanina koja se ostala  jubilarni posetilac festivala. Kako EXIT organizatori javljaju, ona će dobiti vredne nagrade.

VEČERAS na EXITu sviraće Portishead, Grinderman, Big Audio Dynamite, Disciplin A Kitschme, E-Play, Partibrejkers, Laibach, KKN, Kreator, Kiša Kirozina.

Foto: Nemanja Đorđević

Tekst pisali: Miloš Najdanović i Aleksandar Nikolić