-

EXIT ’11: Fenomenalni Urban

Urban & 4Urban & 4, predvođeni Damirom Urbanom, održali su sjajan koncert pred popunjenim prostorom Fusion bine EXIT festivala.

Bivši vođa Laufera pojavio se na bini, zapalio cigeratu, delujući poput razjarenog bika sa alkom u nozdrvama, zapevao je „Astronaut“. „Malopre smo sastavili listu. Oni koji znaju, znaju“, rekao je Urban i najavio „Odlučio sam da te volim“, za koju kaže da je obično ostavljaju za kraj koncerata. Urban je malo šaljivo bio nastrojen, pa je predstavljajući članove svog benda tražio da se i publika predstavi, a potom je najavio „Magnet“. Tokom pesme „Nebo“, Damir je zgrabio megafon, njegov neizbežan rekvizit, ali izgleda da nije funckionisao, pa ga je pevač besno bacio o zemlju. No, to nije nimalo omelo koncert, već su usledile „Nebo“ i „Kornjača.

Sandi Bratonj je uzeo akustičnu gitaru u ruke i sa Urbanom zasvirao Lauferov hit „Budi moja voda“. Sledile su, ponovo u punom rok aranžmanu, „Ruke“ i „Mjesto za mene“, tokom koje je Damir sišao pred publiku, pozdravljao se i grlio sa njima, odatle je upitao publiku „Imate li snage za još jednu?“ i odsvirao „Mala truba“. Članovi su se povukli sa bine jedan su od retkih na festivalu koji su se vraćali na bis. Za kraj je odabrana „Aroma Satanica“, jer kako je Damir objasnio „moram vas malo smiriti“.

Urban & 4 su imali i više nego odličan koncert. Publika je znala tekstove svih pesama, gromoglasno je aplaudirala i glasno vikala po završetku svake pesme, a jednoglasno „Hoćemo još“ bilo je pokazatelj da je Urban umetnik vredan poštovanja i pohvala.

Foto: Nemanja Đorđević