-

EXIT ’11: Emotivni Portishead

PortisheadHipnotišuća muzika Portisheada i opijajući vokali Bet Gibons nikoga nisu ostavili ravnodušnim sinoć na poslednjoj večeri EXIT festivala u Novom Sadu.

Predstavnicima čuvene Bristolske scene ovo je bio premijerni koncert u Srbiji. Bend ima objavljena tri studijska albuma od kojih je svaki svojevrsno muzičko remek delo, a publika na EXIT festivalu imala je priliku da čuje samo najbolje sa njih. Sve numere pratila je psihodelična vizuelizacija sa video bima koja je u kombinaciji sa specifičnom dauntempo muzikom napravila intimnu i prisnu atmosferu.

Emotivni naboj mnoge je sinoć rasplakao, drugi su se sklopljenih očiju prepustili muzičkim talasima koji su ih njihali poput laganog vetra, dok je bilo i onih koji su muziku doživeli uzbuđujuće, pa su malo više „ludovali“. Do usijanja u atmosferi došlo je tokom bloka pesama „Machine Gun“, „Over“ i „Glory Box“, kao i na samom kraju koncerta. Bet Gibons je sišla u foto pit, izdvojila malo vremena da prošeta i rukuje se sa fanovima u prvim „borbenim“ redovima.

Koncert koji je trajao sat i po vremena priveden je kraju numerama „Roads“ i „We Carry On“.

Foto: Nemanja Đorđević

Setlista:

 1. Silence
 2. Hurtin’
 3. Mysterons
 4. The Rip
 5. Magic Doors
 6. Sour Times
 7. Wandering Star
 8. Machine Gun
 9. Over
 10. Glory Box
 11. Nylon Smile
 12. Cowboys
 13. Threads
 14. Roads
 15. We Carry On