-

Energično uz 2Cellos u Osijeku

2Cellos_osijek3
Foto: Danijel Grbić Čaruga

U organizaciji Radio Osijeka, povodom njihovog 70-og rođendana, sinoć su u Osijeku koncert održali planetarno popularni 2Cellos.

2Cellos_osijek1Pred ispunjenom dvoranom, oko 3500 ljudi, održali su energičan nastup u trajanju od oko 2 sata. Odlična organizacija te priprema podigli su koncert na višu razinu. Osvjetljenje i ozvučenje bili su na zavidnoj razini, kao i mjesta za sjedenje u parteru.

Nakon odsviranih nekoliko uvodnih nota i pjesme “Benedictus“ pozdravili su publiku i odsvirali pjesmu sa novog albuma “The Book of Love“ ili “Il Libro Dell’amore“, koju su inače snimili sa talijanskim rock izvođačem Zuccherom. Koncert su tada nastavili sa izvođenjem svojih poznatih obrada pop i rock pjesama, kao što su “Viva La Vida“, “Smooth Criminal“ itd. U njihovom prepoznatljivom stilu pjesmu U2 “With or Without You“ su najavili tako što je Stjepan Hauser rekao: “Sada ćemo izvesti nama jednu posebnu i vrlo dragu pjesmu i posvećujemo ju svim damama u ovoj dvorani.“ Inače, opće je poznato da je dvojcu posebno draga upravo baš ta pjesma.

Erupciju u dvorani dogodila se na pjesmi “We Found Love“ koju izvorno izvodi Rihanna. Naime, tada se na pozornicu pridružio i bubnjar koji je odličnim ritmom i izvedbom savršeno pratio već spomenuti dvojac. Nakon što su publiku podigli na noge počele su izvedbe malo “žešćih“ pjesama kao što su “Smells Like Teen Spirit“ te su atmosferu nastavili “podgrijavati“ obradama AC/DC pjesama “You Shook Me All Night Long“ i “Highway To Hell“.

2Cellos_osijek4Pravo oduševljenje publike izazvalo je spuštanje Stjepana Hausera među publiku. Stjepan je prvo sišao s bine nakon odsvirane pjesme te je Luka Sulić govorio publici kako je Stjepan vjerojatno otišao na toalet. Tražio je od publike da glasno viču njegovo ime, na što je publika reagirala skandiranjem “Stjepane, Stjepane“. Na iznenađenje publike Stjepan se je vratio tako što je ušao među publiku i nastavio svirati. Nakon te male egzibicije koncert su počeli privoditi kraju, slavonskoj publici zahvalili su se na predivnoj atmosferi i pozvali ih da za kraj s njima glasno pjevaju Slavoncima jednu dobro poznatu pjesmu.

Kada zbrojimo sve možemo reći da je koncert ispunio sva očekivanja, kako glazbeno tako i vizualno. Savršena izvedba, euforična publika i nekoliko malih iznenađenja savršeno su se uklopili. Turneja 2Cellos po Hrvatskoj nastavlja se 3. srpnja u Puli, u Pulskom Amfiteatru i 11. kolovoza u Zadru.

2Cellos_osijek2