-

Energično i nojzično veče u Feedbacku uz Straight Mickey and the Boyz

Straight Mickey And The Boyz; foto: Ivan Dinić

Dok lagano prolaze poslednji dani ove godine, kao da svi nekud žure i postepeno ulaze u završnicu manične faze. Gužva je na svakom ćošku, te ostaje malo mogućnosti da čovek ostane sam sa svojim mislima i umesto poklonom nagradi sebe kvalitetno provedenim vremenom. Nišlije su sinoć sebi mogle da priušte to zadovoljstvo u vidu koncerta bendova Straight Mickey and the Boyz i Hurleur.

Hurleur

U stilu novogodišnje žurbe da se sve stigne i opet svuda zakasni i svirka je kasnila. Mada iz potpuno opravdanih razloga. Momci iz Negotina, mladi bend Hurleur, iskusno su sačekali da se Feedback relativno popuni i da onda pokažu ko su i šta umeju. Kroz „Ja„, „Problem„, „Sam“ proveli su publiku kroz njihov dosadašnji opus. Ono što ih opisuje jeste davanje maksimuma na bini, dobra usviranost i interesantna stalna komunikacija među članovima. Jedino što im se može uputiti kao sugestija jeste da zadrže entuzijazam i malo jasnije definišu pravac u kome žele da idu i kao što i jedna od njihovih pesama poručuje – budu svoji.

Kako je veče odmicalo i ušlo se u novi dan, klub je postajao sve puniji. Nakon što su mlade snage zagrejale atmosferu, na istu scenu nakon manje od godinu dana ponovo izlazi trojka koja čini Straight Mickey and the Boyz. Bez uvertire jasno daju definiciju energičnosti na bini. Njihova samouverenost i direktivnost u izrazu objašnjenje su za njihovu poziciju koju zauzimaju na sceni, a na osnovu istih vidi se i jasan cilj ka kome idu.

Publici dobro poznate „Crv„, „Lakši„, „Ne osećam se dobro“ ispraćene haotičnim promenama svetlosti na bini, ali i ponekim iskonskim vriscima prisutnih, koji su potpuno prirodan odgovor na primalne zvuke koje stvaraju Miki i dečaci. Stidljivu publiku razdrmali su i dotakli sa „Haos radi„, čini se da je baš ovde bio prelomni trenutak koncerta, jer taman je bilo dovoljno znoja u kosama muzičara, dima u prostoriji i iskrenosti u komunikaciji. Svi su pronašli svoji način da uživaju u ovoj večeri.

Iako su Danilo Luković i Boško Mijušković aktivni i u drugim bendovima (Škrtice i Turisti) to ne utiče na zvuk koji neguju u Straight Mickey and the Boyz, koji iako potpuno prepoznatljiv izmiče svakoj mogućnosti da se precizno definiše i ubaci u neki od već postojećih koševa. Možda ne baš asocijacija svih prisutnih, ali od samog starta sve je mirisalo na Seven That Spells, najpre jer je Boško nosio njihovu majcu, potom Miodragova kosa koja podseća na Nikinu, a onda i svojevrstan doom uvod u „Kada„, uz koju su vremenska i prostorna dimenzija počele da se mešaju.

Pro forme i kroz „Fantastične misli„, preko „Devojko“ i „Siguran“ privodili su veče kraju. Ono što bi trebalo istaći je da je niška publika sinoć dobro znala po šta je došla, ali i kada je dosta, te je nakon „Dalekog sveta“ aplauzom ispratila bend. Poslednji petak u godini, a i sve dane blizu dočeka, možda i ne bi bilo loše provoditi na koncertima poput ovog, jer osim puno energije i snažnih poruka, od buke i glasnoće muzike ne možete da čujete „Nego, gde ćeš ti za Novu?“.

GALERIJA FOTOGRAFIJA