-

NaslovnaReportažeEnergični nastup Električnog Orgazma u Nišu

Energični nastup Električnog Orgazma u Nišu

arhiva

Legendarni Električni Orgazam održao je svirku sinoć u klubu Pravnog fakulteta, pred ne više od 300 ljudi. Nakon jednočasovnog zakašnjenja, izašli su na binu u svom punom sastavu i krenuli sa nastupom.

S’obzirom da njihova karijera traje već 30 godina, definitivno su imali dobrog materijala za odličnu svirku. Postepeno su prelazili i obuhvatali pesme sa svih svojih albuma, kako starijih tako i sa svog novog duplog CD-a ”To što vidiš to i jeste” u izdavalaštvu Dallas Records-a.

Jasno je da u Nišu Električni Orgazam ima svoje fanove, najveći pokazatelj toga je publika koja je pevala sve vreme sa njima u glas.

Hitovi poput ”Kako bubanj kaže”, ”Bejbe ti nisi tu”, ”Debela devojka”, ”Ne postojim” su izazivali masovnu igru. Ako uzmemo u obzir njihove godine, njihova energija je bila ogromna i prenosila se na publiku kako u prvim redovima, tako i na kraju kluba. Iako njihove pesme nisu neke uz koje dolazi do šutke, ona je i ovog puta bila nezaobilazna. U prvim redovima u energičnoj šutki, gurale su se kako devojke tako i muškarci. Naravno uz laganije pesme poput ”Kapetan Esid” njihanje i paljenje upaljača je bilo neizostavno.

Kako neko nepisano pravilo nalaže, moralo je doći i do bisa. Na zahtev publike odsvirali su ”Zlatni papagaj”. Ta pesma je prouzrokovala masovnu šutku u kojoj su fanovi padali i leteli na sve strane.

Po završetku svirke, usledilo je deljenje trzalica i slikanje.

Električni Orgazam je sinoć ispunio nečija očekivanja, a neki su bili razočarani. Možda zato što nije bilo vremena da se čuju još neki njihovi hitovi, kao npr. ”Da si tako jaka”, koja nije izvedena, što im je bio minus kod publike.

Foto: Vanja Keser