-

Energični Antenat i Mnogi drugi rasplesali Vintage Industrial Bar

antenat
Antenat / foto: Darja Kozić

Vintage Industrial Bar je u petak, 17.10. u Zagrebu ugostio kvartovski band iz Španskog, Antenat i alternativni rock band Mnogi Drugi.

mnogi drugi
Mnogi drugi

Sa kojih pola sata kašnjenja Mnogi drugi, kao predgrupa Antenatu, su održali 45-minutnu svirku. Peteročlani zagrebački band je zabavljao malobrojnu publiku pjesmama kao što su „Zarez“, „Svi smo mi lovci na lajkove“, „Duboka“ i mnoge druge. Mnogi drugi djeluju na našoj glazbenoj sceni već 10 godina te već imaju dobar broj zapaženih koncerata po zagrebačkim klubovima.

Nešto poslije 22 sata, na scenu je došla šesteročlana subreggae senzacija, Antenat. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend radi izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata. Nevjerojatna energija koja je dolazila od Nenada Kovačića, frontmana grupe je jednostavno bila zarazna i očaravajuća. Dva sata sviranja bez prestanka bi umorila i one najiskusnije.

antenat2
Antenat

Antenat je otvorio koncert sa pjesmom „Izvor“ s njihova prva albuma „Subing“, slijedio je „Izlet“ sa istoimenog, trećeg albuma. U dva sata svirke izmijenile su se pjesme sa sva tri njihova albuma, jednako dobra i vrijedna. Svirali su „Badman“, „Them promise“, „Why you wanna wait now“, „Oda“, a nakon što su predstavili pjesmu „Jug“ i posvetili je svim ljudima u Africi, izazvani brzim ritmom bubnjeva, Nenadu i ostalim članovima banda na pozornici su se pridružila dva člana nadobudne publike i zabavljala nas svojim plesnim pokretima.

Tu nije bilo starih i novih pjesama, to su sve bili hitovi, kvalitetne i dobro prihvaćene izvedbe, kao što su „Possibility“, „Ima nas dovoljno“, „Opasno je“, „Nazorova“, „Slon“, „Trttrt“. Nenad je bio, kao što sam kaže, inspiriran posvetama, pa je posvetio pjesme dragim prijateljima i članovima banda.

Izvrtili su sva tri albuma, izašli na dva bisa, ali da nije bilo vremenskog ograničenja vjerujemo da bi Antenat još mogao svirati i uveseljavati publiku svojim jedinstvenim zvukom.

Ovo je bio sjajan koncert za završetak sjajne sezone, i što reći, nego da se veselimo proljeću i njihovm novim stvarima.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Z87LED2txYk]

Save