-

NaslovnaReportažeEnergetska bomba zvana Elvis Jackson

Energetska bomba zvana Elvis Jackson

elvis-jacksonNovosadski klub Fabrika sinoć je bio domaćin gostima iz Slovenije, bendu Elvis Jackson, koji je nastupom u Novom Sadu nastavio mini turneju po ovom regionu, slaveći 15 godina postojanja. Dan ranije su nastupili u Beogradu, dok ih u narednom periodu očekuje publika u Sarajevu.

Koncert je krenuo nešto nakon 22 časa nastupom predgrupe Zion crew, koja svoj muzički pravac karakteriše kao rock ’n’ reggae (crossover). Iako iza sebe imaju jedan album i veliki broj nastupa u regionu, ovu svirku su započeli skoro stidljivo. Gitarski zvuci prožeti melodijama duvačke sekcije su lagano zagrevali publiku, pa je početna stidljivost postepeno iščezla dok su izvodili „Reda radi“, „Inna Di Zion“, „Ja ne želim vama zlo“, kao i obradu poznate numere „Iron Lion Zion“.

Sledi mala pauza, podešavanje opreme, i na binu izlaze gosti iz Slovenije – Elvis Jackson. Najkraći opis ovog benda za osobe koje nisu bile na njihovim koncertima jeste „velika kreativnost upakovana u pozitivnu energetsku bombu“. Momci su fenomenalni showmen-i, i zaista se trude da svi prisutni budu dobro raspoloženi. To je uključivalo skakanje s bine među fanove, pozdravljanje sa skoro svakim ko je bio prisutan, deljenje pića s prisutnima, uzimanje foto-aparata reporteru i slikanje publike s bine, konstantna interaktivnost i velika želja da se izmami osmeh ljudima koji su došli da ih podrže. I ovog puta počastili su publiku konfetama, trakama od toalet papira, plivanjem „za neplivače“, zamenama članova benda na instrumentima, kao i mešavinom pesama: „Salvation“, „Street 45“, „The Burned Out Flame“, „This Time“, „Hawaiian Club“ i „Not Here To Pray“.

Jedini minus celokupne večeri jeste bilo brojčano stanje u publici. Veliki broj dešavanja u gradu, koja su se poklopila sa koncertom ovog fenomenalnog benda, je učinio svoje i sveo brojčano stanje publike na potencijalno prihvatljiv nivo. Međutim, Elvis Jackson su ponovo pokazali da su profesionalci i fanovima koji su došli da ih podrže priredili su izvanredan nastup, pa ovo može biti i topla preporuka onima koji nikada nisu imali prilike da ih vide uživo – posetite sledeći koncert, nećete se razočarati. Svaka čast, momci!

Trenutak kada je Buda uzeo fotoaparat našeg fotografa i slikao sa bine :)