-

NaslovnaReportažeElvis u stilu Zabranjenog Pušenja

Elvis u stilu Zabranjenog Pušenja

Elvis J Kurtovich sinoć je održao koncert u poznatom beogradskom klubu Danguba.

Pred jako mladom publikom, pretežno srednjoškolcima i studentima. Veterani sarajevskog New Primitives pokreta, famozno „ono drugo“ Zabranjeno Pušenje, pokazali su šta znaju i starim hitovima zagrejali publiku do usijanja. U vazduhu se osećao miris dima, piva, znoja i jugonostalgije dok je sa bine prašila mešavina hard roka, panka i autentičnog bosanskog sevdaha.

Publika je malo mekše prihvatila stvari benda Elvis J Kurtovich (mada je legendarna „Jugo 45“ podigla masu na noge) ali je prava ludnica nastala kada su se začule poznate „Nedelja kada je otišo Hase“, „Guzonjin sin“, „Zjenica Blues“, „Ibro Dirka“, „Stanje šoka“… Pevao je ceo klub a u prvim redovima šutka gotovo da i nije prestajala. Bend je, iako u staroj „bubanj, bas, gitara, jedan vokal“ formi, bio više nego kompetentan za stare hitove kojima nije škodio donekle garažni, andergraund zvuk malog zadimljenog kluba. Naprotiv! A kontakt sa publikom je takođe bio fenomenalan, hrabriji iz prvih redova imali su i svojih 5 minuta za mikrofonom.

Bend se, nakon završenog „zvaničnog“ dela koncerta, bez mnogo nećkanja i uz gromoglasno skandiranje, vratio na bis od tri pesme. Koncert je definitivno završen neizbežnom „Hajle Selasije“.