-

NaslovnaReportažeElementarno, dragi moj Votsone - Elemental u Božidarcu

Elementarno, dragi moj Votsone – Elemental u Božidarcu

003 elemental
Elemental u Božidarcu / foto: Marija Veljković

Zagrebačka grupa Elemental održala je sinoć, u popunjenim prostorijama Božidarca, energičan koncert, obeleživši time i kraj Meseca borbe protiv nasilja.

004 elemental
Elemental

Dok se klub polako punio, neki minut nakon 21h na binu su izašli momci iz benda White City Massive. Odlična kombinacija funk, reggae i breakbeat ritmova bila je recept za stvaranje dobre atmosfere, koja je u narednih skoro sat vremena “zagrejala” publiku, koja se u sve većem broju okupljala.

Oko 22h momci iz beogradskog benda povukli su se sa bine, najavivši zvezde večeri, i nekoliko trenutaka kasnije, uz minimalnu i zanemarljivu pauzu, na “daske koje život znače” izašli su gosti iz Zagreba.

Predvođeni zavodljivom Remi i energičnim Shotom, ekipa iz Elementala je još jednom održala lekciju iz dobrog provoda. Koncer je započeo pesmom “Romantika”, a, većinom mlađa publika, pratila je stihove pesama i uzvračala sa velikom količinom energije. Nizali su se hitovi “Reži me”, “Vertigo” i “Bolji si”, a dok je vreme odmicalo, temperatura u prostoriji je rasla.

005 elemental
Remi

Specifična kombinacija zaraznih gitarskih deonica, jakih ritmova i tekstova koji “ubadaju u srž” – dala je kao rezultat bend koji već više od deceniju publiju u regionu (a i širom njega) ostavlja bez reči. Kulminaciju atmosfere dosegli su sa pesmama “Priroda i društvo”, “Sto jedan razlog” i “Neustrašivi”, tokom koje je i publika imala omanje takmičenje u natpevavanju ( u kojem, na kraju, nije bilo pobednika ). Uz pesmu “Jel ovo kraj” Remi je najavila i završetak regularnog dela koncerta, ali beogradska publika ih je, uz glasno skandiranje vratila na binu. “Jebeni ste! Drago nam je što poslednji koncert u ovoj godini održavamo ovde, pred takofenomenalnom publikom!” – bile su reči uz koje je započeta “Iz dana u dan”, dok su numere “Prokleta ljubav” i “Po mojoj mjeri” i zvanično označile kraj koncerta.

Odlična energija, komunikacija sa publikom i fenomenalna atmosfera još jednom su bili pokazatelji zašto je Elemental jedan od omiljenijih gostiju beogradske publike.

Set lista:

Romantika
Reži me
Vertigo
Bolji si
Ljuljaj brod
Priroda i društvo
Crveno
Male
Male stvari
U mojoj glavi
Balkana
Nema ga
Hejteri
Sto jedan razlog
Zašto te imam
Neustrašivi
Jel ovo kraj
BIS –
Iz dana u dan
Prokleta ljubav
Po mojoj mjeri