-

Elemental u Novom Sadu: Rima, ritam, muzika

Elemental (5)
Foto: Stefan Savić

Nakon Beograda i publika u Novom Sadu je imala prilike da prisustvuje nastupu Elementala. I to kakvom.

Elemental (4)Klub Quarter publika je počela da ispunjava i pre 22 časa kad je koncert bio zakazan. Prvi red zaposeli su najodaniji obožavaoci, a mahom su to bile žene. I uopšte, pripadnice lepšeg pola činile su najveći deo auditorijuma. Nešto pre 23 sata na binu izlazi sedmočlana grupa iz Zagreba, predvođena vokalima Remi i Shotom. Kao i u Beogradu, nastup su otvorili pesmom „Neustrašivi“.

Već od starta ceo klub đuska i to će trajati sve do kraja koncerta. Ređaju se „Reži me“, „Vertigo“, „Ljuljaj brod“, a prisutni su zadovoljni onim što im se servira sa bine. Horskim pevanjem pratili su svaki stih koji je dopirao sa pozornice. Tokom 90 minuta svirke bend nas je prošetao kroz svoju karijeru koja traje već više od jedne decenije. Poseban akcenat bio je na poslednjem albumu „U redu je“, pa su se mogle čuti pesme „Nož“, „Bolji si“, „Balkana“. Podsetili su nas i na stare stvari odsviravši „Romantika“, „Zašto te imam“, „Male stvari“ koja je izvedena uz Shotov beatbox što je još dodatno razgalilio masu i podstaklo na igru.

Elemental (2)Publika u Novom Sadu se uželela Elementala i njihove muzike koja je spoj hip hopa, funka, popa praćena  žestokim gitarskim riffovima. Jedinstvena Remi je pokazala zašto je smatraju jednom od najboljih frontmenki u regionu. U pojedinim momentima, deluje zavodljivo i svojim senzualnim pokretima mami uzdahe malobrojne muške publike, dok, opet, prilikom izvođenja čvršćih i bržih stvari repuje takvom silinom da imate osećaj da će čitavo mesto proključati. Takvo nešto se moglo doživeti prilikom izvođenja pesme „Po mojoj mjeri“.

Posle sat i po energične svirke i dva bisa, članovi grupe se zahvaljuju publici, a ovi ne štedeći dlanove, jakim aplauzom ispraćaju muzičare, koji su, bez sumnje, svim prisutnima ulepšali veče. Na kraju može se konstatovati da je Elemental uspešno završio svoju mini turneju po Srbiji.

Elemental (6)