-

NaslovnaReportažeElemental proslavio rođendan i u Novom Sadu

Elemental proslavio rođendan i u Novom Sadu

Kada imate 15 godina uspešne muzičke karijere iza sebe jedna stvar koju možete sebi da priuštite je da vam rođendansko slavlje traje mesec i po dana. U centru tog slavlja sinoć se na veliko zadovoljstvo mnogobrojnih fanova našao i novosadski klub Quarter.

Oko 23h sedmočlani bend popeo se na binu i žurka je mogla da počne. Elemental je koncert započeo pesmom Neustrašivi koja je ujedno i prvi singl sa novog albuma U redu je.  Nakon ove pesme Remi ipak nije ostala neustrašiva te se ogrnula šalom rekavši da je “fashion victim” i da ostaje pri svome stajlingu makar zaradila upalu pluća. U duhu te izjave nastavili su sa pesmom Reži me. Uz neizbežni Vertigo došli su do Bolji si, još jedne numere sa novog albuma.

Sjajna razmena energije između benda i publike nastavila se hitovima LJuljaj brod i Da l’ sjecas se. Budući da je turneja zamišljena kao presek 6 albuma koje je hip-hop sastav izdao tokom 15 godina, na set listi su se našle neke pesme koje, kako su i sami rekli, ne sviraju tako često, ali koje je publika ispratila jednako kao i dobro poznate hitove.

Ono što je fascinantno je sposobnost benda da se poveže sa publikom i da pruže čistu i iskrenu emociju, te se ples u prvim redovima smenjivao i sa ponekom suzom, pogotovo tokom izvođenja pesama Crveno i Malena.

Ističući 2004. godinu kao prekretnicu u njihovoj karijeri kada su od tročlanog sastava postali ovo što su danas, vokali MIrela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Petra Vrdoljak, osvrnuli si se na period kad su im bile bitne Male stvari.

Atmosfera se lagano usijavala i konačno, prve note U mojoj glavi bile su dovoljne za takozvanu “šutku”, malu, ali sasvim dovoljnu da Shot konstatuje kako: “Jebeno nismo normalni”, što je izazvalo još jedan talas ovacija. Nekoliko puta tokom koncerta Remi je izjavila kako joj je drago što publika u glas peva i pesme sa novog albuma koji je izašao u maju ove godine. Nakon sat vremena devojke su na kratko otišle i ostavile muški deo ekipe sam na stejdžu, što su oni iskoristili za kraći instrumental, takođe propraćem aplauzima.

Kako se bližio kraj nastupa nizale su se numere sa novog albuma Hejteri, 101 Razlog i kao nagoveštaj završetka koncerta Je l’ ovo kraj. Naravno ako pitate novosadsku publiku tulumu nikad kraja, te je usledio poziv na bis tokom koga je bend odsvirao Iz dana u dan, Prokletu ljubav i kao tačku na i još jedan novitet nešto tvrđeg zvuka Po mojoj mjeri.

Elemental će turneju zaokružiti koncertima u Rijeci 13. i u Pančevu 14. decembra. Još jednom srećan rođendan i hvala što ste dopustili da budemo deo slavlja!

Save