-

NaslovnaReportažeElemental proslavio 15. rođendan u Tvornici

Elemental proslavio 15. rođendan u Tvornici

Elemental
Foto: Lidija Lončarić

Sinoć je u tvornici grupa Elemental proslavila svoj 15. rođendan te nam ujedno predstavila i novi album „U redu je“ u sklopu njihove prve službene turneje „U redu je- 15.godina Elementala“. Grupa koja se ne boji kombiniranja svoje rap baze s ostalim glazbenim žanrovima očekivano je napunila svaki kutak tvornice, od tribina do prepunog partera. No to se nekako i očekivalo s obzirom na to da u njihovoj diskografiji svatko može pronaći nešto za sebe. Tako se i u publici moglo vidjeti fanova svih generacija.

Svirka je počela nešto malo iza predviđenog, a bend je odmah započeo energično pjesmom „Neustrašivi“ i publici nije ostavio drugog izbora nego da odmah počnu neustrašivo skakati i glasno uzvikivati njihove stihove. Nastavili su u istom tempu pjesmama „Reži me“, „Vertigo“ i „Nož“ koje je pravi užitak čuti i vidjeti kako se izvode uživo jer već sam pogled na Mirelu Priselac Remi koja bez imalo straha dodaje senzulanu notu pjesmama, publiku ne ostavlja ravnodušnom.

e4Nakon toga nam Remi i Luka Tralić Shot najavljuju pjesmu koju su čuvali posebno za koncert u Zagrebu, što je izazvalo veliko oduševljenje u publici. Izvedba pjesme „Bolji si“ je iz publike izvukla neočekivano dug i zahvale pun pljesak. Izveli su i pjesmu „Ljuljaj brod“ te im se na pozornici pridružio stari član Gordan Radočaj MC Ink. Time su svima priredili malu retrospekciju, povratak nazad u početke grupe, oldschool zvukove te pjesme za one s Alzheimerom kao što je „Dal’ sjećaš se“ s prva dva albuma.

Publika je s oduševljenjem prihvatila povratak starog člana, a onda je Elemental svima u publici priredio iznenađenje i na pozornicu su pozvali Atomic Dance Factory. Dečki i djevojke su gomilu zabavljali desetak minuta i pobrinuli se da atmosfera ne splasne u trenucima bez Remi i Shota. To im je uspjelo jer su ugrijali već ionako ugrijanu atmosferu i po završetku zasluženo dobili zadovoljne usklike i pljesak publike. Zatim se Elemental vratio na stage i nastavio u dobrom ritmu s pjesmama „Priroda i društvo“ i „Romantika“  te je uslijedilo još jedno iznenađenje u obliku ženskog gudačkog kvarteta. U njihovoj pratnji su izveli pjesmu „Ladice“ u malo smirenijem ritmu.

Novonastalu pomalo raznježenu atmosferu Shot je iskoristio kako bi se zahvalio u ime cijelog sastava svima koji su zaslužni za 15. godina njihove uspješne karijere. Zahvale su išle Radiju 101, Maji Novak koja ih je dovela u Menart, toncu, menadžerima i naravno, svim fanovima. Zaključili su zahvale izvedbom pjesme „Sunce“ i pozvali MC Inka da im se ponovno pridruži, a nakon njega priključio im se i ženski zbor Pičvajz s kojima izvode pjesme „Hejteri“ i „Zašto te imam“. Najavljujući odlazak s bine pjesmom „Jel ovo kraj“ izazvali su glasnu reakciju publike koja im je poslužila kao dodatni prateći vokal pjevajući stihove svi u isti glas. Bend su osim toga počastili i dugim pljeskom, a neki i svojim penjanjem na binu što je malo uzbudilo zaštitare, no Remi je pokazala kako ona to može srediti i sretno zagrlila osobu iz publike koja se zatim mirno i veselo spustila u publiku, a Elemental je otišao sa stagea.

e0No, niste valjda pomislili da će ih Zagreb tako lako pustiti da odu s vlastitog rođendana? Publika je, naravno, zahtijevala još i sastav se vraćao na dva bisa u kojima su izveli: „Iz dana u dan“, „Prokleta ljubav“, „Neustrašivi“ i „Po mojoj mjeri“. Opet je tu bilo penjanja fanova po pozornici, a sastav je spustio balone i konfete po publici i na svačije veliko oduševljenje bacili nekoliko majica s logom benda što je izazvalo i  malu borbu u publici te je time Elemental zaključio svoj trosatni petnaesti rođendan.

Svi su zadovoljno i sretno mogli otići doma i sada su svi znali zašto je Elemental na svom FB fan page-u odbrojavao dane i sate do koncerta u Zagrebu. Napetost i očekivanja koja su time stvorili su u potpunosti ispunili i opravdali, usuđujemo se čak reći da su ih i nadmašili te su publiku u maniri pravih slavljenika i domaćina zabavili tako da svi mogu reći kako je ovo bio jedan od boljih rođendana kojima su prisustvovali.

e5