-

NaslovnaReportažeElemental podigao prašinu u Banjaluci

Elemental podigao prašinu u Banjaluci

Elemental
Foto: Arhiva

Toplo, aprilsko, subotnje veče, prodoran zvuk, koji odjekuje iz poznatog banjalučkog kluba, dobro poznate pjesme, kao i miris piva i dima, koji predstavljaju prateći efekat svakog’ koncerta, ni ovoga puta nije manjkalo. Prizor ljudi kojima su srca ispunjena pjesmama, bile su samo mali djelići onoga što je bilo na koncertu, koji je odražan u prepunom KSB-u (Klubu studenata Banja Luka). Publika u prvom redu je pjevala u glas, sjajna atmosfera tokom cijele večeri.

Pjesme grupe Elemental najviše se bave politikom, društvenim i ljubavnim problemima, a sve tekstove napisali su pojedini članovi iz benda. Nakon što je banjalučka publika imala priliku da ih sluša proteklog ljeta na “Banjalučkim danima piva”, Elemental je još jednom pokazao kako diže prašinu, a oduševljenje publike kada su izašli na binu nije ni kom slučaju izostalo.

Koncertno veče otvorio je i kao lokalna podrška nastupio mladi bend Shangai Street Fight, koji djeluje od 2012. godine. Svojim starim, ali i novim hitovima sa nadolazećeg albuma, zagrijavali su publiku nepunih sat vremena. Za to vrijeme, banjalučka publika se već dovoljno zagrijala, te je imala pune baterije za predstojeći koncert.

Gromoglasan aplauz odjeknuo je halom KSB-a, nakon što je nešto poslije 23h prva na binu i izašla Mirela Priselac a onda i ostatak ekipe. Počeo je dobro poznat zvuk, ritam, sve je bilo tu. Pjesma „Neustrašivi“ je bila otvarajuća numera, kojom je Elemental opipao puls banjalučke publike, te uvidio da nisu “neustrašivi“. Numera je sa albuma „U redu je“, koji je njihovo šesto, poslednje medijsko izdanje. Nakon otvarajuće numere i kratkog pozdrava, uslijedio je nastavak uz pjesme koje svi vole da čuju. Počeli su da se nižu hitovi „Ljuljaj brod“, „Reži me“, „Bolji si“, „Priroda i društvo“ i mnoge druge.

Kada je uslijedila numera „Romantika“, publika je već uveliko bila u ritmu, tako da su u tom raspoloženju i nastavili tokom kraja večeri. Zanimljivo zapažanje je bilo na pogled van, koji nam je dao nešto drugačiju sliku. Nekolicina publike bila je ispred KSB-a, tik ispred bine sa druge strane, tako da su savršeno mogli da čuju i vide članove Elementala. Da li u nedostatku novca, ili nešto drugo, u svakom slučaju imali su priliku da savršeno prate koncert od većine koji su bili unutra, ali podalje od bine. Sjajan koncert hrvatskog benda, i sigurno ja da će u skorijoj budućnosti ponovo posjetiti Banjaluku.

Save