-

NaslovnaIzdvajamoEagles of Death Metal u Tvornici: Rock je i ovoga puta pobijedio

Eagles of Death Metal u Tvornici: Rock je i ovoga puta pobijedio

Eagles of Death Metal
foto: Marko Plečko

Kalifornijski bend Eagles of Death Metal u središte je pozornosti došao prije nekoliko mjeseci, nakon tragičnih događaja na koncertu u Parizu. Ostatak turneje tada je bio odgođen, ali dečki su obećali da će se vratiti jer rock uvijek pobjeđuje – čak i terorizam. To su dokazali sinoć, u prepunoj Tvornici kulture.

Eagles of Death MetalDečki iz benda Zagreb već dobro poznaju, budući da im je ovo bio četvrti nastup u našoj metropoli. Međutim, jučerašnji je koncert energiju i povezanost s publikom doveo na sasvim novi nivo. Komunikacija s publikom po kojoj je frontmen Jesse „The Devil“ Hughes već dobro poznat, i ovog je puta bila u prvom planu.

Svoj su nastup započeli s energičnom „I only want you“, te nastavili nizati svoje najveće hitove, poput „Cherry Cola“, „Wannabe in L.A.“ te „I want you so hard“. Slijedilo je i nekoliko brojeva s novog albuma, a posebno je emotivna bila „Save a Prayer“, obrada velikog hita grupe Duran Duran koja je svoje mjesto pronašla na posljednjem albumu “Zipper Down“.

Eagles of Death MetalPublika je svaku pjesmu i obraćanje frontmena Jesse Hughesa popratila velikim aplauzom. Bilo je tu i nekoliko iznenađenja, kao kada je Jesse svoju solažu odsvirao na galeriji Tvornice, okružen publikom, ili spontani aplauz prepune dvorane usred koncerta, koji je članove benda doveo i do suza. Hughes nije krio oduševljenje ovacijama publike nakon svake pjesme te je više puta istaknuo koliko ih voli, ali ih i zabavljao s kratkim anegdotama iz svog života i karijere. Ovim su koncertom EODM dokazali kako su prije svega odlični zabavljači, što publika itekako zna cijeniti.

U moru vjernih fanova EODM-a koji su se ovog kišnog petka zaputili u zagrebačku Tvornicu, zasigurno je bilo i onih koji su američke rokere došli poslušati tek iz znatiželje ili iz podrške onome što je bend počeo predstavljati nakon pariškog masakra. No sigurno je i to kako su nakon svirke izašli kao novopečeni fanovi ovih živopisnih kalifornijskih rokera.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Eagles of Death Metal