-

NaslovnaReportažeE-Play u Nišu za dobro raspoloženje

E-Play u Nišu za dobro raspoloženje

Petak 13. u klubu Feedback obeležen je nastupom beogradskog benda E-Play.

Pred sedamdesetak ljudi ovaj četvoročlani sastav je svojim profesionalnim ali izrazito dinamičnim nastupom pokazao da je zasluženo u vrhu naše alternativne scene već dugi niz godina. Malo prepojačano ozvučenje je jedina stvar koja je kvarila utisak dvočasovne svirke koja je počela oko pola sata pre ponoći.

Bend je jedva pravio pauze između pesama terajući publiku da istroši i zadnji atom svoje snage u pokušaju da isprate brzinu bubnja, basa i “režećih” gitara. Tempo koji su članovi grupe E-play nametnuli nije sprečio publiku da skače, igra i naravno u kratkim pauzama isprati svaku pesmu aplauzom i ovacijama. Prijatno iznenađenje je bilo izvođenje pesme “Vremeplov” koja je u orginalu urađena u saradnji sa Banetom, vokalistom grupe Sunshine, i bez obzira na njegovo odsustvo pesma je odlično izvedena.

Ono što je moralo da se primeti je očigledan muzički uticaj gitariste Danila Nikodinovskog u novim pesmama koji je u bend ušao pre godinu i po dana, a inače je paralelno pevač i gitarista benda Consecration. Njegov stil je dodatno doprineo hipnotišućem zvuku benda E-Play kome naravno autentični pečat daju dva brza i agresivna ženska vokala.

Bend je izašao na bis na zahtev publike i odsvirao još dve pesme koje su vec svirali u regularnom delu nastupa ali ta činjenica nije pokvarila raspoloženje, a ni generalni utisak. Posle bisa bend se povukao a publika je oko 20 do 2 napustila prostorije kluba Feedback malo umorna, ali dobro raspoložena.