-

E-Play i Kofein razbili maler koji nosi petak 13.

E-Play, foto: Marija Veljković
E-Play, foto: Marija Veljković

Niška publika i klub Feedback su sinoć, nakon godinu i po dana, ugostili beogradski bend E-Play. Ovo je bila još jedna prilika da bend predstavi poslednji album „Obični Ljudi“. Gosti na koncertu bili su Kofein, bend iz Sremske Mitrovice, kojima je ovo bio premijerni nastup u Nišu.

Kofein
Kofein

Malerozni petak 13. polako se završavao, što je bio dobar znak da svirka može da počne. Prvi su se na binu popeli gosti iz Vojvodine, nekih pola sata pre ponoći. Ova četvorka u sastavu Nemanja Velimirović (gitara i vokal), Goran Blagojević (bubanj), Goran Kovačević (bas i vokal) i Nenad Karišić (gitara) u nekih pola sata odsvirala je stvari sa debi albuma „Integritet U Provaliji“ za koji su nam rekli da će biti objavljen do kraja ove godine. Kofein inače funkcioniše kao trojka, a Nenad Karišić ulazi s vremena na vreme kao drugi gitarista za pojedine koncerte. Spoj kalifornijskog panka, alternativnog roka i grandža naišao je na solidan prijem kod publike. Koncert su krenuli sa „Plašiš Se“ za koju imaju i spot, nastavili sa „Milion Milja“ i „Bullshit Blues“ i završili koncert u klasičnom pank ritmu sa pesmom „Kalifornija“. Jako energičan bend, usviran, sa očigledno dosta koncertnog iskustva (po Vojvodini su izuzetno koncertno aktivni) na pravi način je odradio svoju premijernu svirku u Nišu.

E-Play
E-Play

Malo posle ponoći, nakon kratke pauze između dva benda, na binu je izašao i glavni bend večeri, beogradski E-Play. Koncert su počeli instrumentalom „Sedam“ sa poslednjeg albuma „Obični Ljudi“, što je definitivno dobar izbor za početak koncerta, kako bi se namestio ton i ceo zvuk benda doveo na svoje mesto. Nakon toga kratak povratak u 2000. godinu i prvi album benda, pesmom „Prvi Pogled Tvoj“. Na žalost ovo je bila jedina stvar koju su odsvirali sa prva dva albuma. Set lista je bila fokusirana na poslednja dva albuma benda „Drago Mi Je Da Smo Se Upoznali“ i „Obični Ljudi“ pa smo tako bili u prilici da čujemo stvari „Heroj“, „U Sumrak“, trenutno najveći hit benda „Divan Dan“, „Iluzija“ kao i „Ljubica“. Takođe, bili smo u prilici da premijerno čujemo novu stvar benda „Da Budemo Samo Dobro“ za koju je Maja rekla da su je provežbali tek par puta, te da im ne zamerimo ako nešto ne bude kako valja. Ova pesma će se verovatno naći na sledećem albumu benda.

Jedna promena u odnosu na standardnu postavu u poslednjih nekoliko godina bila je na gitari, gde je umesto Danila Nikodinovskog bio Jovan Jocić. Ovo nije prvi put da je Jovan gitarista E-Playa, jer je često bilo potrebe da menja Danila koji još svira sa Nikolom Vranjkovićem i svojim matičnim bendom Consecration, što je konkretno sinoć bio slučaj.

E-Play
E-Play

Ostatak benda bio je standardan, predvođen Majom Cvetković, za bubnjem je bio Goran Ljuboja Trut, a prateće vokalne deonice iznela je Kristina Jovanović. Standardno energični, ni u jednom trenutku statični na bini, dali su sve od sebe da razdrmaju publiku. I ovog puta, kao i na prošlom koncertu, zamerka ide publici, jer ipak nije muzika E-Playa takva da se stoji i pije piće uz nju. Naravno, čast izuzecima koji su se trudili tokom celog nastupa i jednog i drugog benda da pokupe energiju koju šalju sa bine.

Nakon nešto više od sat vremena zvanični deo koncerta završili su pesmom „Vremeplov“ pozdravili publiku i napustili binu. Publika je želela još, pa su se ubrzo vratili i ponovo odsvirali „Divan Dan“ ali ovog puta alternativnu verziju, sa matricom koja dodaje malo šmeka starog E-Playa.

Sjajan koncert na početku ovog vikenda u Nišu. Ko zna koji po redu odličan koncert E-Playa u našem gradu, kao i dobra premijera Kofeina za koji se nadamo da će opet doći kada izdaju album.