-

Rambo Amadeus u Čekaonici: Džemo voli megadžem

rambo-22
Rambo Amadeus; foto: Kristina Ćirić

Nakon jako uspešnih i rasprodatih koncerata decembra, Rambo Amadeus i Two Winettous bend, u prostoru Jazz čekaonice, održali su izuzetan koncert, pod radnim nazivom Megadžem.

rambo-27Zbog dana žalosti, koncert je počeo u ponoć, simboličnom rečenicom i pesmom „U cara Trojana kozije uši“. Rambo u svom prepoznatljivom sakou na štrafte, otpočeo je veče.

Kao i uvek, od Ramba smo očekivali nešto novo. Interaktivni koncert koji je uključivao publiku, što u funkciji hora, što u funkciji svirača. Naime, svi zainteresovani koji sviraju neki duvački instrument su iz publike doprinosili zvuku i improvizacijama. Zvuk je bio obogaćen flautama, trombonom, saksofonom i trubom.

Kako je i najavljeno, bilo je to veče za hitove: „Bolje jedno vruće pivo“, „Fela Kruti, druže stari“, „Guru Sizif“ (kada su i pozdravljena dva najmlađa muzičara, flautisti, iz publike). Stari kritičar društvenih anomalija opisivao je današnje društvo pesmom „Vrh dna“, a hor iz publike je podržavao stihove „Ti si vrh dna, anomalija“.

rambo-12Hit večeri bile su „U du*e na vašar“, „Unterciger“, „Koliko je jedan?“ (koja je bila posebno posvećena onima koji su uzimali kredite u francima). U skladu sa trenutnom situacijom i željom da se podrže napori naše vlade za oporavak ekonomije dobili smo staru pesmu u novom ruhu: „Ja sam Arapin u duši“, koja je odsvirana uz „borbu“ dvaju instrumenata, sopran saksofona i trube, kao borbu istoka i zapada.

Nizale su se „Ašik mlaka voda meraklijska“, „Sega mega“, „Karakter“… Uz skandiranje Rambo majstore! saznali smo da su „veće ambicije od pečenja rakije“.

Noć je završena predstavljanjem benda, Saša Ranković na bubnjevima, Miroslav Tovirac bas gitara, Vojno Dizdar sintisajzeri, kao i Rambo koji je predstavio novi projekat staračkog doma i pozvao prisutne da se prijave i obezbede sebi dobru starost.

Rambo je bio originalan, kao i uvek, zabavan i neočekivan i nikada neće održati dva ista koncerta. Sinoćnji je svakako bio jedan od onih koji se dugo pamte.

rambo-14