-

NaslovnaReportažeDža ili Bu otvorili sezonu u Božidarcu

Dža ili Bu otvorili sezonu u Božidarcu

Jelena Samardžić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: veliki sanjar i dete koje ne zuri da odraste

Moto: my needs are simple. all I want is everything

dzailibu
Dža ili Bu; Foto: Miloš Cvetković

Petak je bio dan dobrog provoda u Beogradu. Pored ostalih dešavanja (negde otvaranja novih sezona, negde zatvaranja letnjih bašti) započela je i nova sezona Vračar Rocks u Centru za kulturu „Božidarac“ i to koncertnom promocijom albuma „Kukovo leto“ beogradskog pank rok sastava Dža ili Bu.

hype1
Hype!

Prva predgrupa bila je Zvučni Zid, rok bend iz Beograda, koji je osnovao pevač Peđa Milošević 1995. godine. Ono što se prvo dalo primetiti bilo je loše ozvučenje, koje se nažalost nije poboljšalo ni do kraja večeri. Iako su se ljudi još okupljali, to nije omelo članove benda da svoje pesme izvedu sa dosta energije i jednako dobro kao i pred većom publikom. Od njih smo uglavnom čuli nove stvari, poput pesme “Sve ti dam”. Naravno, svirali su “A ja samo hoću” i za kraj “Hej Roko”. Bend se pozdravio sa publikom, najavio Hype! i poželeli nam dobar provod.

Posle manje pauze na binu je izašao zrenjaninsko-pančevački bend Hype!, koji je u martu objavio svoj prvi album, te smo imali prilike da čujemo pesme sa istog, kao i nekoliko novih, još neobjavljenih. Energični sastav, kao i glas pevačice, probudio je publiku i poslužio kao dobro zagrevanje za nastavak večeri.

Sala se polako punila za sam početak nastupa Dža ili Bu. Koncert su počeli pesmom “Dobre stvari”, a zatim je Sabljar pozdravio sve i najavio uživanje uz pesme sa novog albuma. Iako nove, pesme je publika pevala u horu. Te večeri izveli su i pesmu “Olovni vojnik”, koju u Beogradu dugo nisu svirali, a publika ju je dočekala sa oduševljenjem. Mladalačka energija ovog, možemo slobodno reći kultnog beogradskog benda razdrmala je sve prisutne. Na kraju su izveli i dobro poznate pesme “Ustani i kreni” i “Večna lovišta” uz koje je publika skakala, pevala, a bilo je i šutki.

Između ostalog, posetioci su imali prilike da kupe majice i primerke novih albuma u predvorju sale u popularnom „Božidarcu“. Veče je prošlo bez incidenata i opšta atmosfera je najavila izuzetnu sezonu koncerata i dešavanja u KC Božidarac.