fbpx

-

Naslovna Reportaže Dvadestogodišnjica Eyesburna u klubu Mikser

Dvadestogodišnjica Eyesburna u klubu Mikser

Jelena Samardžić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: veliki sanjar i dete koje ne zuri da odraste

Moto: my needs are simple. all I want is everything

Eyesburn
Foto: Nemanja Đorđević

Klub Mikser House je sinoć imao priliku da ugosti sve ljubitelje rege i hardkor zvuka. Tako su sinoć u ovom prostoru nastupali Besne gliste, The Socks i Eyesburn.

Prvi ove večeri nastupili su The Socks, simpatični bend iz Velike Plane. Publika je već bila u dobrom broju, a oni su svojom muzikom sa rege elementima napravili dobru uvertiru. Nakon njih, ubrzo na binu je došao beogradski bend Besne gliste. Svojim pesmama poput Maske i Armije piona pokrenili su prisutne, tako da je zabava već počela.

EyesburnPosle kraće pauze od petnaestak minuta kreće putovanje zvano Eyesburn koje je trajalo punih dva sata. Kao što je već i uobičajeno da posetioci njihovih koncerata imaju siguran i dobar provod, tako je i bilo sasvim jasno da će ovaj događaj biti dobro posećen. Odmah po izlasku na binu počela je žestoka svirka, a publici nije trebalo puno vremena da se zagreje, te je odmah počela skakati i pevati uz ovu energičnu muziku.

Ovaj autentični beogradski bend je upravo sinoć označio dvadeset godina svog postojanja, te je njihova publika imala prilku da uživa u izvođenju 26 pesama i u neponovljivo dobroj atmosferi. Neumorni članovi ovog benda su podigli sve i doveli vrlo brzo amosferu do usijanja, pokazavši zašto traju svih ovih godina i da su podjednako dobri kao i na početku svoje karijere. Među 26 pesama koje su sinoć izveli, svi prisutni su imali prilike da čuju kako njihove dobro poznate starije pesme, tako i sa poslednjeg albuma koji je izdat ove godine.

Pre izvođenja obrade pesme Šejn od Darka Rundeka, Kojot se obratio publici rekavši da je istu izvodio i 5. oktobra 2000. godine, nagovestivši da se od tad ništa nije promenilo, a publika je za njim buntovno ponavljala “Svi ste isti”. Tako je Kojot poslao logičnu poruku “Izađi i bori se”, ali u apolitičkom smislu.

Frontmen ove grupe koji uvek ima odličnu komunikaciju sa publikom i koji sa njom uvek rado podeli svoje mišljenje, takođe je poslao i podršku i afričkim azilantima, koji su zbog rata upravo u našoj zemlji. Čini se da je vrhunac večeri bio na kraju uz pesmu Fool Control. Ipak, publika je želela bis i na oduševljenje svih, svetla su se ponovo upalila i koncert je trajao još dvadestak minuta.

Na kraju su pozdravili publiku rekavši da su zbog njih još uvek tu, a zadovoljni posetioci su imali i prilike da u holu kluba Mikser kupe majice i poslednje, sedmo izdanje, Reality Check.

GALERIJA FOTOGRAFIJA