-

Drugo veče Jelen Pivo Live festivala

Echo and the BunnymenDrugi festivalski dan je počeo nešto mirnije, bez prevelikih gužvi, što je nagoveštavalo nešto prijatniju atmosferu u SKCu.

Čast da otvore drugi dan Jelen Pivo Live festivala pripao je sastavu Nežni Dalibor. Vranjanci su u velikoj Sali polako okupljali publiku i servirali im pesme sa svog debi albuma Sredstva i Veštine. Pored proverenih stvari, publiku su iznenadili i novim pesmama koje će verovatno naći na njihovom sledećem albumu. Nakon njih, Eva Braun je pokazala da jedan od najvećih pop sastava kod nas. Vesela i raspoložena publika je sve vreme pevala pesme koje su se sinoć našle na njihovom repertoaru. Lep uvod za britanske legende Echo and the Bunnymen. Jedan od najuticajnijih post punk sastava se sasvim pristojno prošetao po prošlosti, ali su i odsvirali stvari koje će se tek naći na njihovom novom albumu koji izlazi krajem godine. Pored svojih, na set listi su se našle obrade Doorsa Roadhouse Blues i fantastično izveden Lou Reedov hit Walk On A Wild Side. Naredni gosti festivala bili su The Rakes koji su svojim đuskavim indie hitovima razmrdali publiku. Vesele note su se širile u velikoj sali SKCa. Za razliku od drugih, iz nepoznatih razloga bend je svirao puna dva sata. Nešto kasnije na bini se pojavljuju članovi sastava Veliki Prezir. Poslednji njihov nastup u Beogradu je bio u aprilu za vreme Supernatural festivala. Bend je zvučao energično, gitarski rifovi su gruvali tako da pojedine pesme zvuče dosta čvršće nego li ranije.

Za sve to vreme, u Livingrumu su se smenjivala domaća, ali i strana imena. Novosađani Slaptrap su otvorili malu scenu i ubrzo je i napunili. Nakon njih zapažene nastupe imali su beogradski sastav Autopark koji je publici predstavio nove stvari kao i Virvel koji su pre par meseci izdali prvenac. Jedan od najboljih nastupa na festivalu priredio je slovenački sastav Melodrom. Mina (ženski vokal u Lajbahu) se odlično snalazi u ulozi frontmena benda, njen glas je prosto odjekivao u sali.

Festival je u svakom slučaju uspeo. Organizatori su uspeli na neki način da spoje sam vrh domaće pop rock alternative i da ih bar za trenutak približe posrnulim stranim indie imenima.

Pošto je održan u zatvorenom prostoru, festival polako najavljuje zimsku sezonu po beogradskim klubovima. Zbog česte promene lokacija, možemo samo nagađati gde će biti održan Jelen Pivo Live Fest 2010. godine