-

NaslovnaReportažeDrugi nektar demofest i službeno otvoren

Drugi nektar demofest i službeno otvoren

Sinoć je na banjalučkoj tvrđavi Kastel i službeno otvoren drugi Nektar Demofest i to predajom Demo činele gradonačelniku Banja Luke, Dragoljubu Davidoviću. Činelu je predala direktor festivala Brankica Janković.

Gospodin Davidović je istakao kako mu je čast otvoriti još jednom Nektar Demofest, te kako se nada da će ovaj festival još dugo živjeti.

Nakon otvorenja, je otpočelo takmičenje prvih 11 demo bendova, koliko ce nastupiti i u naredne dvije večeri. Publika je odlično prihvatila svaki bend i energično ih podržala za vrijeme nastupa. Prve tri večeri festivala će bivati birani finalisti, koji će nastupiti u nedelju i boriti se za vrijedne nagrade. Tako su, sinoć, izabrana prva tri finalista. To su bendovi Koh, iz Karlovca, Monera iz Beograda i Constantine Odessa iz Skoplja.

Naročite ovacije publike je izazvao Konstantin Loškov, jedini član benda Constantine Odessa.

U revijalno dijelu je nastupila grupa Kosheen, koja je atmosferu na tvrđavi podigla do vrhunca. Izvodili su svoje najveće hitove, ali i manje poznate pjesme sa sva četiri albuma. Koliko su Kosheen oduševili publiku, toliko je publika oduševila njih. Pjevačica Kosheen Sian Evans, nije krila svoje oduševljenje te je i prije i za vrijeme nastupa publici dodjeljivala komplimente za energiju i izjavila kako je publika, ovdje, nešto posebno.

Jutros je održana press konferencija na kojoj su prisustvovali finalisti kao i bend Therapy? u čijoj muzici će moći uživati svi oni koji večeras posjete tvrđavu Kastel i podrže još 11 bendova u borbi za finale.