-

NaslovnaReportažeDrugi dan Mikser festivala u znaku Partibrejkersa

Drugi dan Mikser festivala u znaku Partibrejkersa

Partibrejkers
Partibrejkers; foto: Danilo Krša

Drugi dan ovogodišnjeg, sedmog po redu, Mikser festivala, u beogradskom urbano-umetničkom kvartu Savamala, okupio je ljubitelje tvrđeg rok zvuka. Publika, koju nije obeshrabrila ni kiša koja je u par navrata padala tokom dana, mogla je da uživa u nastupima Straight Mickey and the Boyza i legendarnih Partibrejkersa.

Straight Mickey and the boyz
Straight Mickey and the boyz

Pridržavajući se predviđene satnice, nešto posle 21h na binu su izšli momci iz beogradskog sastava Straight Mickey and the Boyz. Ovaj fenomenalni trio publici je doneo sirovi, energični rok zvuk koji prate odlični tekstovi. Na krilima svog prvog albuma, koji je izašao pre samo nekoliko meseci, momci iz benda oduvali su prisutnu publiku sa nekim od hit pesama sa ovog izdanja. Ruku pod ruku sa vatrenim zvukom išao je i odličan scenski nastup, a jučerašnjim nastupom išli su rame uz rame sa mnogim velikim svetskim bendovima. Pesme koje podsećaju na čudnu mešavinu bendova poput Arctic Monekeys i, recimo Brejkersa, brzo podižu publiku na noge, i ostaju da „zuje u ušima“ dugo nakon koncerta.

Partibrejkers
Partibrejkers

„Crv“ i „Lakši“ samo su neke od numera koje je publika, okupljajući se u sve većem broju, mogla da čuje. Definitivno jedan od bendova koji uživo zvuči podjednako dobro, ako ne i bolje od snimaka, a zadovoljna masa koja nije htela da se pomiri sa činjenicom da se i kraj koncerta polako primiče – mogla je to da posvedoči.

Nakon još jedne kraće pauze, a zaista su bile kratke- te, eto pohvale za organizaciju, na binu se isteturala ekipa živih legendi, spremna da „razbuca“ i ovu žurku. Predvođeni nikad dosadnim Zoranom Kostićem Canetom, Partibrejkersi su sinoć zapalili Savamalu. Nastup su otpočeli pesmama „Ako si“ i „Zemljotres“, a zatim su nastavili da nižu hitove, na opšte oduševljenje prisutnih.

Partibrejkers
Nebojša Anton Antonijević

Vidno raspoloženi Cane igrajo je uz stihove pesama „Lobotomija“ i „Ćutanje“, a ostatak ekipe na bini pratio ga je sa istom dozom energije i entuzijazma. Naravno, publici nisu bili uskraćeni ni Canetovi česti, duhovito-cinični monolozi, ali je povrh svega pozdravio publiku koja je do poslednjeg slobodnog mesta ispunila predviđen koncertni prostor (po nekim procenama oko 2500 ljudi).

Na bini se, svojim uvek veselim stavom, izdvajao i Nebojša Anton Antonijević, sipajući solaže i prepoznatljive rifove hit pesama poput „Kreni prema meni“ – koju je, naravno, i masa horski otpevala zajedno sa bendom.

Odlična atmosfera ostala je da vlada sve do kraja koncerta, a zadihana i raspamećena publika nije htela da napusti parter dugo nakon što su refletkori na sceni zgasnuli. I, zaista, koliko god puta Brejkersi izlazili na bine širom regiona, uvek naprave nezaboravnu atmosferu, a po sastavu publike – koju je bukvalno činilo i staro i mlado, vidi se da ovaj bend, kako bi rekao svojevremeno Gale iz Kerbera, ima još dugo, dugo da „leti“.

Koncertom beogradskih legendi završen je i program drugog dana festivala, a u petak, 5. juna, očekuje nas pank-rok haos uz E-play, Eyesburn i Gobline. Siđite do reke!

Partibrejkers