-

Drugi dan INmusica: Garbage i Suede oduševili sve prisutne

Garbage Inmusic festival Zagreb Jarun
Garbage; foto: Nemanja Đorđević

Na drugom danu najpoznatijeg festivala na Jarunu od većih su nas imena dočekali Garbage i Suede na glavnoj pozornici i Thievery Corporation na OTP World stageu. Sva tri izvođača pokazala su kako su nakon svih ovih godina i dalje jednostavno odlični.

Frank Turner & The Sleeping Souls ponovno su nastupili na INmusicu i ponovno u nešto ranijem terminu, ali to nije smetalo fanovima koji su pjevali i plesali cijelo vrijeme. Frank je napravio odličnu atmosferu, a otpjevao je i hit “Eulogy”na hrvatskom jeziku te iskoristio priliku i nekoliko puta zaplesao s fanovima u prvim redovima. Zabavan i karizmatičan kakav jest, publiku je oduševio, a punk rock veselica ih je pripremila na Garbage.

Frank Turner & The Sleeping Souls INmusic festival Zagreb Jarun
Frank Turner & The Sleeping Souls

Čim su se pojavili s pjesmom „Control“, svi u publici imali su osmijeh na licu jer su ovaj trenutak čekali stvarno dugo. Crvenokosa Shirley Manson bila je vidno dobro raspoložena, a večer je mogla početi. Čuli smo neke od poznatih pjesama kao što su „Stupid Girl“, „Only Happy When It Rains“, „Empty“, „Why Do You Love Me“, „Cherry Lips“, „I Think I’m Paranoid“, ali čuli smo i ne toliko poznate pjesme koje su obilježile neka druga vremena. Bilo je lijepo slušati presjek karijere benda koji djeluje od 90-tih, točnije od 95. godine, što je, kako je i sama Shirley rekla, pravo čudo. Iako im se potkrala koja pogreška, točnije bubnjar je dva puta započeo svirati krivu pjesmu, nismo im zamjerili, jer bez obzira što su profesionalci i oni nekada griješe. Shirley je tu i tamo održala kratki govor prije pjesama, a sve je ukrasio njezin zarazni smijeh i energičnost. Priznala je kako su uživali u Zagrebu posljednjih nekoliko dana, ali i kako su oduševljeni atmosferom našeg grada. Bend odlično zvuči uživo, a donijeli su žestinu koja je svima sjela kao naručena. Bilo je odlično vratiti se u neko davno doba, vidjeti ovaj bend uživo i još jednom se uvjeriti zašto ih toliko volimo.

Thievery Corporation Inmusic festival Zagreb Jarun
Thievery Corporation

Još dok su Garbage svirali svoje zadnje taktove, na World stageu su svoj nastup započeli Thievery Corporation. Ovaj američki bend iza sebe ima deset albuma i preko 20 godina karijere, a isto tako i suradnje s mnogim poznatim glazbenicima. Njihova glazba miks je različitih žanrova od duba, hip hopa, elektronike, dance glazbe do acid jazza, a upravo taj spoj privlači ljude diljem svijeta. Na pozornici su se izmjenjivali izvođači, gosti glazbenici, a svi su zvučali vrlo uvježbano i profesionalno. Publika se ljuljala i uživala u laganim opuštajućim ritmovima. Nema previše razlike u slušanju Thieveryja uživo i puštanja njihove glazbe na Youtubeu. Bili su odlični i šteta što nisu trajali malo dulje, odnosno šteta što su se preklopili s Garbage.

Suede Inmusic festival Zagreb Jarun
Suede

Popularan britanski bend Suede počeo je točno na vrijeme, a publika ih je dočekala s velikim uzbuđenjem. Dobro raspoložen pjevač Brett Anderson pola je koncerta proveo na koljenima i valjao se po pozornici, dok je drugi dio koncerta bio u prvim redovima, u publici. Čini se kako su se izvođači na ovogodišnjem INmusicu doslovno odlučili približiti publici. Svi oko njega su ga dodirivali, dok ga neki nisu nikako htjeli pustiti. Brett je usporedio ovaj nastup s prvim spojem i pitao hoćemo li se poljubiti na kraju, a publika je, sudeći prema reakcijama, htjela mnogo više od poljupca. S obzirom da je bend prvi puta u Hrvatskoj , odsvirali su najveće uspješnice. Poznatu „The Wild Ones“ Brett je izveo na akustičnoj gitari, na „The Drowners“ je prošetao publikom, a počastili su nas i hitovima „Beautiful Ones“, „Life Is Golden“, „The 2 Of Us“. Vratili su se na bis pjesmom „She’s In Fashion“, a nakon nje su odsvirali i „New Generation“. Dobro raspoloženje za kraj drugog dana nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Thievery Corporation Inmusic festival Zagreb Jarun