-

NaslovnaReportažeĐorđe Miljenović - Zajeban, okrutan nastup u Novom Sadu

Đorđe Miljenović – Zajeban, okrutan nastup u Novom Sadu

Đorđe Miljenović; foto: Katarina Zurovac

Nakon nastupa na EXIT-u ove godine, Đorđe Miljenović (Sky Wikluh) sa svojim fantastičnim bendom, nastupio je pred novosadskom publikom i izveo neke od pesama sa dva solo albuma: “Amovi” i “Sam pao sam se ubio“.

Publika je počela da se skuplja dosta ranije, svi vidno dobro raspoloženi i spremni za koncert. Postala je gužva, a Miljenović je negde oko 23:15h, sa kriglom piva i cigarom u ruci, žestoko otpočeo svirku sa pesmom “Điha“. Šmekerski, u svom maniru, pozdravio je publiku i nastavio istim tempom. Čule su se ovacije, đuskanje i gromoglasno pevanje je počelo.

Miljenović veoma surovo peva o najdubljim osećanjima i mračnim delovima bića, dok puši cigaretu dim još više dočarava sirovu emociju. Njegov promukao glas savršeno prati odličan bend, čiju većinu čine već poznati muzičari koje znamo iz drugih grupa. Pesme su se nizale i svaka je zadržavala žustar i pomalo agresivan ritam, ali ipak propraćen funky zvukom koji te tera na ples.

Energična pesma “Zajeban, okrutan kurvin sin” izazvala je oduševljenje kod publike koja je skakala i pevala jednoglasno. Konstantno je vladala dobra atmosfera i konekcija benda i publike je bila odlična. Naravno, jedan od najvećih hitova “Nisam dobro“, je bio horski ispraćen, sa kamerama u rukama i gromoglosnim aplauzom i ovacijama. Jednako snažno su se pevale i pesme “Sjebano” i “Prelepa katastrofa“.

Nakon malo više od sat vremena, koncert su završili numerom “Umirem ti na rukama” , koja je afektivno zatvorila svirku. Bisa nije bilo, iako je publika bila spremna za još, jer kako je i sam Miljenović izjavio, sve što su znali odsvirali su odmah.

Bio je to još jedan odličan i žestok koncert. Iskrenost i uživanje sa kojim ovaj bend izvodi pesme, prenosi se i pokreće publiku. Iako su svi razigrano napustili Gerilu, ipak je ostao gorak ukus u ustima i misli o tome, koliko smo spremni da priznamo prava osećanja i suočimo se sa onim ne tako lepim. Potpuno je ok ne biti u redu, a prvi korak ka oporavku je to priznati.