-

Doghouse u Festu – Pank je stigao kući

Doghouse
Doghouse; foto: Zoran Stojković

Nakon mini turneje sa bendom Tea Break u novembru prošle godine po Makedoniji i Grčkoj, Doghouse je odlučio da ne zapostavlja domaće fanove te napravio razlog mnogima da sinoć pređu reku i dođu u zemunski klub Fest.
Članovi benda Doghouse su najavili da će pre same svirke biti pušten dvadesetominutni film- dokumentarac sa njihove prošlogodišnje turneje. Iako događaji u Festu obično ne kasne, sinoć to nije bio slučaj, te je film pušten oko pola sata kasnije nego što je najavljeno. Taman da se za tih pola sata ispričate sa ljudima koje niste duže vreme videli. Dokumentarac o njihovom iskustvu sa turneje izazvao je mnogo smeha, ali daje i dobre uvide u grčku publiku, recimo, da će te gađati limenkama piva ako im se dopada svirka.

Against the Odds
Against the Odds

Nekoliko minuta nakon završetka filma i aplauza publike, na binu se penju gosti večeri Against the Odds. Bend aktivan nekoliko godina, a pre mesec i po izbacio je svoj prvi album „Let Friends Be Friends“ koji je sinoć predstavljen beogradsko-zemunskoj publici. Osim autorskih stvari, Novosađani su odsvirali i kultnu „Ostao Sam Sam“ od takođe novosadskog imena Pure Impact. Glas vokaliste Jovana pomalo se gubio u nekim deonicama iz tehničkih razloga, ali nije uništilo ukupan utisak. Itekako dorasli veteranima pre kojih su nastupali, momci (i devojka) živi su dokaz da se nakon godina cimanja zaista može dogurati daleko, te svirati sa imenima poput Banea na njihovoj oproštajnoj turneji. Pesme idu od melodičnog punk rocka preko screamoa, ekipa je maksimalno uvežbana i zadovoljstvo je gledati ih svaki put, čak i ako niste najveći ljubitelj tog konkretnog žanra (guilty!).

Doghouse
Doghouse

Kako su ATO završili tako su Doghouse počeli da sviraju, bukvalno su sekunde prošle, a prvu pesmu posvećuju političarima koji učestvuju na predstojećim izborima. Na „The One“ pada prva šutka, a onda su nam predstavili novu pesmu koja zvuči kao da je izašla sa njihovog kultnog albuma „Trax“. Na početku se vokalista/gitarista Dejan savršeno čuo, da bi se u toku večeri vokal utišavao sve više, toliko da su nekoliko puta morali da napomenu toncu da pojača vokale. Dejan je između pesama predstavljao na duhovit način članove benda i dobacivao se doskočicama sa prijateljima iz publike, stvarajući pravu kućnu atmosferu. Od obrada svirali su i „I’m On Fire“ od Brucea Springsteena, „Here Comes The Rain Again“ od Eurythmicsa a „Love Song“ od The Cure je ovog puta izostao. Nakon „Better Off This Way“, momci sviraju još jednu novu pesmu za koju sami kažu da je malo drugačija od onoga što tipično rade. Jedino što bi se moglo zameriti organizaciji jeste raspored prednjih stolova, koji su u nekoliko navrata mogli da budu prevrnuti zbog intenzivne šutke u celom klubu. Da ne pominjem da je neko mogao zaista ozbiljno da se povredi ukoliko bi glavom udario o sto, što je bilo izuzetno moguće u tih sat i kusur svirke.

Ovo nije prvi put da Doghouse i Against the Odds sviraju zajedno, a sinoć se ova kombinacija pokazala kao dobitna. Pola sata nakon ponoći nestali smo u zemunskoj magli.

Doghouse 1