-

Doghouse ludilo u Domu omladine: Pivo i šutke na sve strane

Doghouse; foto: Bojana Janjić
Doghouse; foto: Bojana Janjić

Sinoć u Domu omladine Beograda priređena je prava punk fešta. Godinu dana nakon povratničkog koncerta, beogradski Doghouse ponovo je osvojio binu kluba Doma Omladine.

doghouse1 foto bojana janjicOko 22h na binu se penje beogradski punk rock bend Kontraudar. Publika je došla na vreme i podržala ovu mladu generaciju muzičara. Kontraudar je sastavljen od članova bendova Front i Jailbait, i njihov spoj daje dobitnu kombinaciju napujdanu mladalačkom energijom. Ovi tinejdžeri izbacili su svoju prvu autorsku pesmu koju smo imali prilike da čujemo sinoć- „Poslednja tura“. Repertoar su činile pretežno obrade, a među bendovima čije su se pesme svirale našao se i Debeli Precjednik.

Sledeći bend je bio svima dobro poznati sastav Tibia. Bend trenutno priprema split izdanje sa bendom Conviction i nakon 14 godina opet su dobili priliku da sviraju zajedno sa Doghouseom. Gotovo čitav njihov nastup je bio posvećen Kontraudaru, između pesama vokal Miloš nije izostavljao reči hvale mladom i entuzijastičnom bendu, a u prvim redovima dominirao je zreliji deo publike. Pesmu „Collision Within“ posvećuju Doghouseu, a na pesmu „Legacy“ publika je posebno dobro reagovala.

doghouse2 foto bojana janjicDok su se zvezde večeri pripremale da izađu na binu, klub Doma Omladine bio je dupke pun. Mlađa ekipa se probila do prvih redova u iščekivanju kultnog beogradskog benda. Sa prvim taktovima već je poletelo prvo pivo, a sa bine su poleteli i prvi stejdždajveri koji su probili led za dalje skakače. Neizostavne šutke su svakom pesmom sve više širile, dok je Doghouse sjajno svirao listu najvećih hitova njihove dugogodišnje karijere, među kojima su i „Could you be the one“, „My Sorrow“, „This World“, „Go“ i predivna obrada „Love song“. Kako je ovo bila promocija njihovog EPa „Dysfunction“ koji je izašao prethodne godine u septembru, pesme sa tog izdanja su bile deo setliste, a publika je najbolje odreagovala na stvar „Jester“. I pored svirke koja je trajala više od sat vremena, Doghouse nas je ostavio gladnima za još, dok smo se teturali do garderobe i kasnije na noćni prevoz.

Sjajna satnica, još bolji bendovi, publika koja je ispratila ceo koncert sa neverovatnom energijom i ispoštovala sve bendove. Još jedna u nizu sjajnih svirki koja potvrđuje kultni status Doghousea.