-

Dobrodošli na šaradu, mali bal pod maskama – 41. KST maskenbal

kst maskenbal
Marčelo na KST Maskenbalu / foto: Kristina Ćirić

Prepune prostorije beogradskog ETF-a, preko osam bina, skoro pa isti broj šankova, odlična muzika i još jedan događaj zbog kojeg se radujemo decembru !!! Dobrodošli na najveću regionalnu žurku pod maskama!

kst maskenbal
Deca Loših Muzičara

41. tradicionalni prednovogodišnji KST-ov maskenbal i ove godine opravdao je epitet najbolje žurke pod maskama koja neprestano pomera granice. Tematizovan po romanu Luisa Kerola, „Zemlja čuda“ pružila je ove decembarske večeri utočište za sve kreativne ljude koji su oduševili svojim maskama i idejama. Vratimo se prvo na davnu 1999. godinu, i kultnu scenu iz filma Matrix, u kojoj Morfeus, nudeći pilulice različitih boja Neu, izgovara čuvenu – how deep the rabbit-hole goes – repliku. U tom duhu, posetiocima sinoćnjeg maskenbala, KST je ponudio odličnu zamenu za crvenu ili plavu pilulu – dobar muzički program, fenomenalnu atmosferu i doživljaj koji se pamti, zato, hajmo niz tu „čuvenu“ zečju rupu!

kst maskenbalPo običaju, najveća gužva je i ove godine oformljena oko mejn stejdža, na koji su, nešto nakon početka programa, „ilzetela“ Deca Loših Muzičara. Na sebi svojstven način, momci iz benda su već nakon prve pesme podigli iovako zagrejanu atmosferu na viši stepen. Uz jake ritmove ove beogradske grupe, prostorije su polako počinjale da budu tesne za prisutne koji su se pojavljivali u sve većem broju. Originalnost posetilaca, koji iz godine u godinu prevazilaze sebe, još jednom je uspela da oduševi, te su tako KST-om ove večeri šetale Grdane, cela ekipa iz čuvene igrice Mortal Kombat, džedaji, vanzemaljci, a dok nam je Ivan Jevtović sa bine otpozdravljao uz „Dobar dan“, u prvim redovima su oduševljeno igrali vampiri, vilenjaci, orkovi, pa smo čak naleteli i na „američkog psiha“.

Marčelo
Marčelo

DLM je na bini, nakon kraće pauze, koju je publika iskoristila posetivši neki od „manjih“ stejdževa, nasledio čuveni reper iz Beograda, Marko Šelić Marčelo, verovatno i nezvanična zvezda večeri. U korist te proklamacije išla je i činjenica da je tokom njegovog nastupa prostor oko bine bio ispunjen do poslednjeg milimetra. Šelić nije razočarao svoje fanove, i u toku jednočasovnog nastupa održavao je atmosferu na odgovarajućem nivou. Publika je mogla da uživa uz neke dobro poznate pesme, ali i par numera sa novog albuma, dok je energični Marčelo uspevao da „održi korak“ sa energijom koju je publika emitovala.

kst maskenbal
Zemlja Gruva

Naravno, ni na ostalim stejdževima nije bila ništa manje luda atmosfera. Svi oni koji su našli svoj put do njih mogli su da uživaju uz odličan izbor muzike 80-tih, Silent Disco, Dens stejdž na kojem je nastupao Dj Bdata Džutim, Etno stejdž koji je ugostio Baneta Mojićevića i mnoge druge.

A nakon još jednog omanjeg predaha, tokom kojeg su šankovi radili punom parom, na mejn stejdž se popela Zemlja gruva. Odličan nastup na ovogodišnjem maskenbalu bila je ujedino i najbolja najava za najavljeni album, kao i za novogodišnju koncert koji će ova grupa održati u klubu Fest. Već pomalo umorna publika ipak nije klonula duhom, proprativši i ovaj nastup u podjednako dobrom raspoloženju.

Poput čuvenog mačora koji se iznenada pojavljuje u Alisinoj zemlji čuda, tako nam se i sinoć podjednako iznenada prikrao i kraj ovog neverovatnog događaja. Teško je rečima u potpunosti opisati atmosferu koju iz godine u godinu odlična ekipa iz KST-a uspe da napravi, i ovom prilikom sve pohvale su upućene prvenstveno njima, a onda i muzičarima i publici koja ovaj događaj podiže na kultni nivo. Za sve vas koji još uvek niste iskusili magiju ovih legendarnih maskenbala, tu je uvek sledeća godina i neka nova „Zemlja Čuda“!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

kst maskenbal

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TG3ujpVxwX0]