-

NaslovnaReportažeDobar početak vikenda - Kanda, Kodža i Nebojša u Feedbacku

Dobar početak vikenda – Kanda, Kodža i Nebojša u Feedbacku

Kanda Kodža i Nebojša Feedback Niš
Kanda Kodža i Nebojša; foto: Marija Veljković

Petorka pod imenom Kanda,Kodža i Nebojša je sinoć nastupila u klubu Feedback pred mnogobrojnom niškom publikom.

Kanda Kodža i Nebojša Feedback Niš

Uz nešto skromniju priču, na kakvu je Niš navikao kada Oliver stane za mikrofon, bend je projurio kroz setlistu dobro poznatih pesama. Dvočasovna svirka otpočeta je tačno u ponoć. Ova zima nije hladna, ali je sinoć zabeležena možda najhladnija noć. Međutim to nije sprečilo simpatizere beogradske petorke da čekaju i čekaju kako bi pristupili svirci. Red se u dvorištu sinagoge protezao čak do kapije.

Ogromno poverenje se vratilo od strane benda koji je naglasio da obožava jug i da će uvek doći u Niš. Iz tišine se počeo nizati instrumental u kojem je Oliver zviždao imitirajući vetar. Omiljeni vokal rokenrol domaće scene potom je dovršio rečima pesmu “Nitro“. Otvoren je koncert i nastavio se nezaustavljivo uz pesmu “Šafl“. Kada je konačna odluka iz dvehiljadedevete pala prešlo se u dvehiljadečetrnaestu i “Volju za noć” sa pesmom “Ljubav, vera, nada i stav“.

Kanda Kodža i Nebojša Feedback Niš

Biće rada sada se odmorite! , poručuje frontmen, a setlistu ispunjavaju hitovi “Crveni konji“,  “Deveti život“, “Danas nebo silazi u grad“… Ovacije su prisutne. Interakcija je na visokom nivou, a dvojica fanova iz prvog reda su sve vreme pokušavali da razgovaraju sa liderom, kao da su u kafani. Da kafanska atmosfera bude veća, nakon fenomenalne solaže izvedena je pesma “Kafane i rokenrol” , a potom i “Sve je stalo u rokenrol“.

Kanda Kodža i Nebojša Feedback Niš

Prekidi stvarnosti” , “Divni dani“, “Štastopojo” i “Mediteran” – imena su nekih od pesama koje su prethodile bisu. Nišlije su zadovoljne i uvek će dočekati KKN s ljubavlju. Bilo kako bilo, dobar početak vikenda.