-

DLM pretvorili Quarter u disko klub

DLM_04
Foto: Tamara Milenković

Deca Loših Muzičara sinoć su nakon pet godina održali prvi samostalni koncert u Novom Sadu. Budući da je bend prošle godine obeležio 25 godina postojanja publika je bila generacijski raznolika, od onih koji su devedesetih odrastali uz njih do mlađe publike koja još nije imala prilike da ih vidi uživo.

DLM_09Oko 23 časa publika je popunila prve redove spremna za koncert za koji je trubač Bora Veličković izjavio da: “Publika može da očekuje sve osim tezgaroškog pristupa, neiskrenog stava, tihe muzike, nepotrebne pirotehnike i mekog ispod pupka”.  “Motel Kurodowtz” prva numera izvedena sinoć i jedina koju je pevač Ivan Jevtović izveo u odelu i sa šeširom, pošto se broj odevnih predmeta na njemu smanjivao iz pesme uz pesmu te mu nije trebalo dugo da ostane go do pojasa na opšte zadovoljstvo ženskog dela publike. Nastvili su sa pesmama sa ranijih albuma: “Mara”, “Ljubav”, “Vlade Divac”, “Kreditna Kartica”, “Doživotno osuđen na ljubav”.

“Mi vama dajemo sve, vi nama dajete sve” rekao je Ivan u jednom trenutku i nastavio sa svojim „Tom-Jork-na-spidu“ đuskanjem koje je definitivno doprinelo još većoj euforiji među publikom.

Fenomenalna atmosfera od starta, pevanje u glas, skakutanje publike koje povremeno prelazi u šutke kulminirala je neizostavnim delom njihovog nastupa, stejdž dajvom harizmatičnog glumca koga prostor od oko metar i po razmaka između bine i publike nije sprečio da zaroni u publiku.

Usledile su pesme “Flora i fauna”, za koju su nedavno snimili spot i “Dobar dan” tokom čijeg izvođenja se na bini niotkuda stvorio obožavaoc koji je u kombinaciji sa izlivima ljubavi prema pevaču zajedno sa njim i otpevao refren nakon čega je napustio binu. Na repertoaru su se našle i pesme: “Ubiše Pabla”, “Balada o Ćutanu Ječmenici”, “Memphis Mexico”, “Volim te cvete”, “Zeka” i gotovo svaka pesma nailazila je na jednak prijem kod publike.

DLM_06Fank-rok gruvanje imalo je i svoju premijeru kada se Bora Veličković, koji to inače ne radi, prihvatio gitare u pesmi “Rakovica”. To nije bilo jedino iznanađenje večeri, jer su nakon toga izveli “Toleranciju” u kombinaciji sa Daft Pankovim planetarnim hitom “Get Lucky”. Nakon toga napustili su binu i pustili publiku da ih doziva još nekih desetak minuta, da bi izašli na bis i odsvirali “Palidrvce” i jednu od pesama sa poslednjeg albuma koji su izdali 2005. “Disko Klub”. Do kraja koncerta još jednom su izlazili na bis i odsvirali ono sto su fanovi iz prvih redova željno iščekivali “Let There Be Rock” kojom su završili nadasve energičan dvočasovni nastup.

Ljudi na čijem ćete se koncertu sjajno provesti čak ako ne znate ni jednu pesmu i bend koji je verovatno zaslužan za prvu šutku u istoriji Nišvila čine: Ivan Jevtović, Zoran MIlivojević, Zoran Živković, Borislav Veličković, Mihajlo Bogosavljević, Goran Đorđević, a tokom prošle godine pridružio im se i saksofonista Maks Kočetov koji sinoć nije svirao sa njima.

DLM_08

Save