-

NaslovnaReportažeDivno veče u Nišu uz E-play

Divno veče u Nišu uz E-play

E-Play 01
Foto: Marija Veljković

Novi album benda E-play „Obični Ljudi“ doživeo je svoju koncertnu promociju u niškom klubu Feedback, a to je ujedno bio i prvi nastup benda, koji je na prolećnoj turneji.

E-Play 02U formaciji 3+1 (zbog povremenog ulaska harizmatične Kike Jovanović, u ulozi pratećeg vokala), bend  je krenuo nešto pre ponoći, i započeo svirku instrumentalom “Sedam”. Nakon ove pesme sa novog albuma, usledila je “Prvi Pogled Tvoj” sa prvog albuma, poznata i zbog filma “Munje!” u kome je korišćena, a koji je doneo širu popularnost E-playu.

Zvuk po kome je ovaj bend upečatljiv sada je dobio neku novu crtu. Za razliku od ranijih godina, kada su njihovi koncerti obilovali ogromnim dozama energije, sada je bend ima novu odliku, a to je jaka doza atmosferičnosti. Stiče se utisak da je to ono što je ovom bendu nedostajalo da bude kompletan. Za tu atmosferičnost zadužen je Danilo Nikodinovski na gitari (takođe poznat kao vođa benda Consecration, a i kao gitarista u bendu Nikole Vranjkovića). Tu je takođe i bubnjar Goran Ljuboja Trut, koji se odlično uklopio u zvuk benda, naročito u pesmama sa prva dva albuma koje obiluju drum ‘n’ bass ritmovima. Nepotrebno je spominjati bas linije Maje Cvetković, koje su zaštitni znak ovog benda. Vođa, a i jedini član originalne postave benda, tokom celog koncerta zračila je pozitivnom energijom.

E-Play 03Niška publika imala je priliku da čuje pesme “Retrovizor”, zatim “Vremeplov” u kojoj je Maja zamenila Baneta iz benda Sunshine, koji je gostovao u ovoj pesmi. Tu su bile i pesme “Loš Dan” i “Too Late”, publici poznate i kao uvodne špice iz emisija “Bunt” i “Exit u pokretu”.

Ono što je malo razočaralo na ovom koncertu je publika. Tokom većeg dela koncerta mogla se primetiti statičnost, za razliku od energije koju je bend imao u izobilju i koju se trudio da prenese na publiku. Uvodnim tonovima pesme “Divan Dan” stvari su se promenile, pa je od tog trenutka do kraja koncerta atmosfera, kako na bini tako i u publici, bila zaista pozitivna. Ovim je bendu još jednom dokazano da je “Divan Dan” njihov najveći hit, iako je reč o novijoj pesmi. Usledila je “Ljubica” i to je bila kulminacija koncerta.

E-Play 04Pokušali su da izvedu i pesmu “Goocha”, međutim došlo je do tehničkih problema, te je publika ostala uskraćena za još jedan, malo stariji hit. Regularni deo koncert bio je završen, međutim publika je pozvala bend na bis, pa su još jednom izveli “Divan Dan”, a ovoga puta pevanje refrena prepušteno je posetiocima.

Na kraju, može se zaključiti da je promocija novog albuma urađena na odličan način, i da je pred bendom svetla budućnost.